Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον τραυματισμό του αστυνομικού στο Σύνταγμα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον τραυματισμό του αστυνομικού στο Σύνταγμα
photo intime

Ποινική δίωξη, κατά αγνώστων, για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συν’ αυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε ο εισαγγελέας για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για το νόμο για τις συγκεντρώσεις.

Η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί και σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Για τα χθεσινά επεισόδια ενώπιον των δικαστικών αρχών οδηγήθηκαν εννέα συλληφθέντες, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν τρεις κακουργηματικές κατηγορίες και εννέα πλημμεληματικές.

Συγκεκριμένα, οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για κατοχή εκρηκτικών υλών κατ εξακολούθηση, έκρηξη κατ εξακολούθηση και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Τα πλημμελήματα που τους βαρύνουν κατά περίπτωση είναι διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωση κρατούμενου και σε απόπειρα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και οι 9 παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν έως 500 άτομα και φώναξαν συνθήματα υπέρ των συλληφθέντων και κατά των αστυνομικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις