Τρίτη, 5 Μαρ.
13oC Αθήνα

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Κατατέθηκε η τροπολογία

Διορισμοί

Η τροπολογία που προβλέπει πώς θα γίνονται οι διορισμοί κατατέθηκε σε νομοσχέδιο που βρίσκεται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών, όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 19 Δεκεμβρίου 2018.
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατέθεσε την τροπολογία κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στην Βουλή του νομοσχεδίου για τις “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις”

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Γαβρόγλου, η τροπολογία αυτή είναι καρπός της διαβούλευσης με ορισμένες μόνο μικρές αλλαγές που έγιναν ενώ είναι ανοικτός να κάνει και άλλες αλλαγές κατά τη συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Σχετικώς με την ρύθμιση, η οποία περιέχεται στον κορμό του νομοσχεδίου, για τον διορισμό των δικαιωθέντων στα διοικητικά εφετεία από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008 ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι θα διοριστούν όλοι σε μόνιμες θέσεις, ενώ θα υπάρξει λύση και για έναν μικρό αριθμό εκπαιδευτικών (περίπου 25) οι οποίοι προσέφυγαν αλλά δεν δικαιώθηκαν τα διοικητικά εφετεία.

Διαβάστε όλη την τροπολογία:

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/H-τροπολογία-του-Υπουργείου-Παιδείας.pdf” title=”H τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας”]

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις