Ελλάδα

Δίπλωμα οδήγησης στα 17: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, αυτοί είναι οι όροι για να εκδοθεί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πιάνουν τιμόνι οι 17άρηδες! Ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Οδηγώντας με ασφάλεια» για δίπλωμα οδήγησης στα 17 έτη.

Υπέρ του νομοσχεδίου για δίπλωμα οδήγησης στα 17 έτη τάχθηκαν επί της αρχής του οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Αντίθετα, το σχέδιο νόμου καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Το νομοσχέδιο, επιτρέπει στους νέους 17 ετών να συμμετέχουν κανονικά στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για έκδοση άδειας για όχημα τύπου Β, η οποία καλύπτει όλα τα επιβατικά ΙΧ.

Αφού επιτύχουν στις εξετάσεις, οι 17άρηδες οδηγοί θα μπορούν να κινούνται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής, εφόσον κατοικούν στην Αθήνα, ή εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου διαμένουν, στην περίπτωση που βρίσκονται στην περιφέρεια.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών με τίτλο «Οδηγώντας με Ασφάλεια», προβλέπει, ακόμη ότι οι 17χρονοι οδηγοί που κινούνται εντός της περιφέρειάς τους, μπορούν να έχουν δίπλα τους συνοδό τουλάχιστον 25 ετών, με 5 χρόνια δίπλωμα οδήγησης και με «καθαρό» point system.

Αργότερα, με υπουργικές αποφάσεις θα καθοριστεί το πλαίσιο για ποινές, τόσο για τον 17χρονο οδηγό, όσο και για τον ή την συνοδό του, στο ενδεχόμενο τροχαίου ατυχήματος, με υπαιτιότητά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής, έχει προαναγγείλει πολύ αυστηρές κυρώσεις σε σχολές οδήγησης και εξεταστές, στην περίπτωση αλλοίωσης του αδιάβλητου των εξετάσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ανησυχία για το τοξικό νέφος που «πνίγει» τη Θεσσαλονίκη – Βίντεο με την προσομοίωση μεταφοράς του καπνού
Από καρκινογόνα σωματίδια και ενώσεις που προκαλούν ερεθισμούς σε λαιμό και μάτια αποτελείται το τοξικό νέφος - «Καμπανάκι» από τον Δημοσθένη Σαρηγιάννη για τις ευπαθείς ομάδες και για τους κατοίκους που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
7
Οι παλιές ταυτότητες παύουν να ισχύουν από τις 3 Αυγούστου για ταξίδια στο εξωτερικό - Έχουν αυξηθεί τα διαθέσιμα ραντεβού για τις νέες
«Μπορεί να πάει κανείς σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και να εκδώσει την ταυτότητά του με μια πολύ πιο γρήγορη διαδικασία» ανέφερε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων
Ταυτότητες: Οι παλιές παύουν να ισχύουν από τις 3 Αυγούστου για ταξίδια στο εξωτερικό, έχουν αυξηθεί τα διαθέσιμα ραντεβού για τις νέες
16