Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Δολοφονία 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συλλήψεις Κροατών στα σύνορα των Ευζώνων

Δολοφονία 29χρονου στη Νέα Φιλαδέλφεια: Συλλήψεις Κροατών στα σύνορα των Ευζώνων

Σε συλλήψεις 7 Κροατών πραγματοποίησαν οι Αρχές στα σύνορα των Ευζώνων το απόγευμα της Τρίτης όταν προσπάθησαν να διαφύγουν από την Ελλάδα με ένα βαν.

Όπως αποδείχθηκε δεν είχαν σχέση με το συμβάν στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στην δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, όμως συνελήφθησαν γιατί βρέθηκαν πάνω τους μαχαίρια.

Παράλληλα, με εντολή εισαγγελέα, τέσσερις Έλληνες, θα αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο ένας είναι σοβαρά τραυματίας και οι άλλοι τρεις θα δώσουν μαρτυρικές καταθέσεις. Έτσι οι συλλήψεις για τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι πλέον 94.

Επίσης σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι top-channel.tv οι ελληνικές Αρχές κρατούν στην Κακαβιά έναν νεαρό Κροάτη ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την Ελλάδα και θεωρείται πως συμμετείχε στα επεισόδια. Σύμφωνα πάντα με το αλβανικό ΜΜΕ ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε στην αστυνομική υποδιεύθυνση Ιωαννίνων όπου και ανακρίνεται.

Εποπτεία των ερευνών για τη δολοφονία του 29χρονου από την διευθύνουσα την εισαγγελία εφετών

Υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών, Μαρίας Γκανέ, μετά και τη σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, διενεργούνται όλες οι έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η κυρία Γκανέ έχει διαρκή ενημέρωση για την υπόθεση και συνεργασία και με τους εισαγγελείς πρωτοδικών προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες προανακριτικές ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη όλων των δραστών.

Επιπλέον, σημαντικά είναι να συγκεντρωθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στη ταυτοποίηση του φυσικού αυτουργού της πράξης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Επιπλέον, η κυρία Γκανέ ζητήσει να αναζητηθούν οι διερμηνείς οι οποίοι θα χρειαστεί να παρασταθούν σε όλα τα στάδια μέχρι το τέλος της κύριας ανάκρισης για τους αλλοδαπούς κατηγορουμένους οι οποίοι δεν ομιλούν την ελληνική γλώσσα.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις