Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: Ο εφιάλτης και η τραγική φιγούρα της αδερφής του

Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: Ο εφιάλτης και η τραγική φιγούρα της αδερφής του

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού θα οδηγηθεί τις επόμενες ημέρες στην 12η Τακτική Ανακρίτρια το ζευγάρι που σκότωσε τον 7χρονο γιο της γυναίκας, τον Αντρέα, το 2017, στην Κυψέλη, και επί πέντε χρόνια έκρυβαν τη σορό του.

Παρά το γεγονός ότι αρχικά δεν συνεργαζόταν με τις αρχές και υποστήριζε ότι δεν είδε τίποτα, η 29χρονη μητέρα παραδέχθηκε τελικά στους Αστυνομικούς ότι σκότωσε το παιδί της μαζί με τον 33χρονο Πολωνό σύντροφο της, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία, επειδή διαμαρτυρόταν για σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει.

Από το σπίτι, την ημέρα της δολοφονίας απουσίαζε η 8χρονη αδερφή του Αντρέα, καθώς βρισκόταν σε φίλη της. Όταν επέστρεψε, της είπαν ότι ήρθε ο βιολογικός τους πατέρας και πήρε τον 7χρονο και έφυγαν στην Πολωνία. 

Σύμφωνα με «Το χαμόγελο του παιδιού» στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 έγινε παρέμβαση για την μητέρα των παιδιών που ήταν ανήλικη τότε, μετά από καταγγελία πολίτη. Τότε ήταν 15 ετών και ήταν έγκυος…

Δέκα χρόνια μετά, στις 16 Μαΐου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ότι η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού βιώνει σωματική κακοποίηση και παραμέληση.

Την επόμενη ημέρα, ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056 και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς το κοριτσάκι είχε πάει στο σχολείο με μώλωπες.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα της, η οποία αρνιόταν ότι ο σύντροφός της κακοποιεί την μικρή. Στις 21 Μαΐου 2018 έγινε ψυχολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το παιδί με αφορμή το περιστατικό με τους μώλωπες στο σχολείο.

Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, του 2018 δηλαδή, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα φιλοξενίας για την ανήλικη. Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σήμερα είναι σε ανάδοχη οικογένεια και σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτά συχνά πού βρίσκεται ο αδερφός της.

«Μένουν ακριβώς απέναντί μας, μάλωναν πάρα πολύ. Η κοπέλα, δεν ξέρω, ο άλλος την κακοποιούσε ή έπινε και κάνανε πολλούς τσακωμούς. Τώρα τελευταία ακούγονταν πάρα πολλά. Εκείνος, την χτύπαγε ασταμάτητα, και είχαν συνέχεια καβγάδες. Την άκουγα συχνά να του λέει «μη με χτυπάς άλλο». Πολλή φρίκη, έχω και εγώ παιδιά και έχω τρελαθεί», δήλωσε στο MEGA γειτόνισσα του ζευγαριού.

Το πρωί της Κυριακής (13.02.2022) η 29χρονη έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το αποτρόπαιο έγκλημά της. Η μητέρα του μικρού Ανδρέα πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα με σκυμμένο το κεφάλι, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – ο σύντροφός της αναμένεται να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσως μετά τη δολοφονία του αγοριού, στο διαμέρισμα επί της οδού Σκιάθου 5, ο 33χρονος Πολωνός φέρεται να είπε στην 29χρονη μάνα: «Φύγε, θα το εξαφανίσω εγώ». Τότε, πήρε τη σορό του αδικοχαμένου παιδιού και την έθαψε σε έναν αυτοσχέδιο τάφο από τούβλα, που έφτιαξε στην ταράτσα της πολυκατοικίας.

Όταν τους έκαναν έξωση, εκείνος κυκλοφορούσε άστεγος, κρατώντας μόνιμα την εργαλειοθήκη, στην οποία έκρυβε τα οστά του Αντρέα. Στη συνέχεια, όταν νοίκιασε άλλο διαμέρισμα στην Κυψέλη, έκρυψε την εργαλειοθήκη σε αποθηκευτικό χώρο καναπέ.

Δείτε τις νέες εικόνες από την ταράτσα, που εξασφάλισε το newsit.gr

Η μέρα της δολοφονίας

Ο 7χρονος ζούσε μία κόλαση, καθώς ο 33χρονος Πολωνός τον χτυπούσε συχνά και έμενε νηστικός για μέρες. Εκείνη τη μέρα, τον είχε βάλει τιμωρία να μείνει όρθιος για ώρες, μέχρι που το παιδί κατέρρευσε και άρχισε να φωνάζει. Τότε, ο 33χρονος του έκλεισε το στόμα με μονωτική ταινία, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο. Ο Αντρέας πάλεψε να σταματήσει το μαρτύριο του, αλλά δεν τα κατάφερε.

Από το σπίτι, την ημέρα της δολοφονίας απουσίαζε η 8χρονη αδερφή του Αντρέα, καθώς βρισκόταν σε φίλη της. Όταν επέστρεψε, της είπαν ότι ήρθε ο βιολογικός τους πατέρας και πήρε τον 7χρονο και έφυγαν στην Πολωνία. Αυτό είπαν και στους γείτονες, αλλά και στους γνωστούς τους.

Η Ασφάλεια Αττικής εντόπισε το μακάβριο εύρημα και ανακάλυψε την αποτρόπαια πράξη, όταν υπήρξαν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε δύο παιδιά, από τον γάμο της γυναίκας με άτομο επίσης πολωνικής καταγωγής,ένα κοριτσάκι που σήμερα είναι 10 ετών και το εν λόγω αγοράκι που είχε εξαφανισθεί όμως προ πενταετίας.

Η σύζυγος φαίνεται να διατύπωνε τον ισχυρισμό ότι το παιδί είχε μεταβεί στην Πολωνία για να διαμείνει με τον πατέρα του.

Όμως από τους διαβατηριακούς ελέγχους αλλά κι από επικοινωνία με το συγκεκριμένο άνδρα στην Πολωνία ο οποίος είχε άγνοια για την τύχη των παιδιών του, διαπιστώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν υφίστατο.

Έτσι χθες (11.02.2022) κλήθηκε η 29χρονη μητέρα και ο σύντροφός της στην Ασφάλεια Αττικής, όπου μετά από πολύωρη ανάκριση ομολόγησαν το έγκλημα και υπέδειξαν το μέρος, όπου έκρυβαν τα οστά του παιδιού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ – ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις