Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίζεται ο 23χρονος – «Βρισκόταν στο περιστατικό αλλά δεν συμμετείχε στη συμπλοκή» λέει ο δικηγόρος του

Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίζεται ο 23χρονος – «Βρισκόταν στο περιστατικό αλλά δεν συμμετείχε στη συμπλοκή» λέει ο δικηγόρος του

«Ο εντολέας μας όπως ήταν αναμενόμενο κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο ίδιος αρνείται την βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Βρισκόταν στο περιστατικό αλλά δεν είχε καμία συμμετοχή στη συμπλοκή που επακολούθησε».

Αυτά είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Θεόδωρος Σιμόπουλος, δικηγόρος του 23χρονου Αλβανού, που στις 2.30 το μεσημέρι πέρασε την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας, για να απολογηθεί.

 

Μιλώντας στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι ο 23χρονος «έδωσε μία λεπτομερέστατη απολογία και εξέθεσε με κάθε λεπτομέρεια το πώς διαδραματίστηκαν τα γεγονότα την τραγική εκείνη βραδιά…».

Ο ίδιος είπε, ότι υπάρχει ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ οπαδών ομάδων. «Δεν χτύπησε κανέναν ο εντολέας μου. Ήταν οδηγός ενός από τα αυτοκίνητα. Δεν πήγε όμως στην πολυκατοικία που έγινε η συμπλοκή, βρισκόταν στο αυτοκίνητό του… Απ’ ότι γνωρίζω από τη δικογραφία ήταν 3 αυτοκίνητα με 4 άτομα το κάθε αυτοκίνητο. Ο εντολέας μου δεν είχε όπλο. Αποτυπώματα από το επίμαχο όπλο έχουν βρεθεί αλλά δεν είναι του εντολέα μου».

 

Θυμίζουμε ότι ο 23χρονος Αλβανός είναι ο πρώτος άνθρωπος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη, στην Χαριλάου Θεσσαλονίκης

Νωρίτερα, είχαν πάρει προθεσμία οι οκτώ συγκατηγορούμενοί του που συνελήφθησαν χθες, Κυριακή, σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων. Ο 23χρονος διώκεται για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή. 

Δείτε το βίντεο του thesstoday:

Ο δικηγόρος του 23χρονου είπε, ότι «κάποιους από τους εμπλεκόμενους τους αναγνώρισε και τους κατονόμασε» ο εντολέας του.

Τα κομμάτια της φονικής επίθεσης συνδέουν οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχει προκύψει ότι οι συλληφθέντες για την άγρια δολοφονία, έδρασαν τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, με ορμητήριο κεντρικό σύνδεσμο οπαδών και επιβαίνοντας σε τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν παρακολουθήσει από βραδύς αγώνα βόλεϊ και στη συνέχεια πήγαν στον σύνδεσμο, απ’ όπου φαίνεται πως αποφασίστηκε η καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας, καταθέσεις εμπλεκόμενων προσώπων και μαρτύρων, η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης κατάφερε να ανασυνθέσει το χρονικό της επίθεσης ταυτοποιώντας τη συμμετοχή των δραστών. Από τα αποτελέσματα δε, των εργαστηριακών εξετάσεων φαίνεται να ταυτοποιείται αποτύπωμα συγκεκριμένου προσώπου σε όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και φαίνεται πως εγκαταλείφθηκε στο σημείο.

 

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις