Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δολοφονία Αμοιρίδη: “Είμαι αθώα” λέει η Φρανσουάζ – Επιστολή απολογία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

“Θύμα” δηλώνει με επιστολή της στην ελληνική πρεσβεία η σύντροφος του Κυριάκου Αμοιρίδη, λέγοντας ότι είναι “αθώα.

Μάλιστα η Φρανσουάζ ντε Σόουζα Ολιβάιρα κατηγορεί τις αρχές της Βραζιλίας στην επιστολή της προς την ελληνική πρεσβεία πως η κατάθεσή της ελήφθη από 10 αστυνομικούς που την έσπρωξαν προς τα κάτω στη σκηνή του εγκλήματος.
Στην επιστολή που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τo Έθνος” η Φρανσουάζ υποστηρίζει ότι δεν είχε λόγο να δολοφονήσει τον Έλληνα πρέσβη και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της.
Ουσιαστικά η Φρανσουάζ μιλάει για κατασκευή ενόχων ώστε να κλείσει γρήγορα η υπόθεση.

«Κατ’ αρχάς δηλώνω αθώα στον λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς είμαι το θύμα μιας επισπευδόμενης, άδικης και ασύνδετης αστυνομικής έρευνας, κατά παραβίαση του νόμου όπως θα αποδειχθεί εν ευθέτω χρόνω. Έχω εμπλακεί χωρίς πειστήρια στην τραγική δολοφονία του συντρόφου μου Κυριάκου Αμοιρίδη, πρέσβη και πληρεξούσιου υπουργού που έγινε στο Ρίο ντε Τζανέιρο καθώς ήμασταν σε άδεια τις ημέρες των Χριστουγέννων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η σύντροφος του Έλληνα πρέσβη δηλώνει στην περίπτωσή της έχει παραβιαστεί το τεκμήριο της αθωότητας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κανείς δεν μπορεί να ένοχος μέχρι να υπάρξει μια οριστική απόφαση. Είμαι πικραμένη από την προσωρινή φυλάκισή μου για το χρονικό διάστημα των τριάντα ημερών λόγω “απλών υποψιών”…

Στην ίδια επιστολη επιτίθεται και κατά των ΜΜΕ της Βραζιλίας υποστηρίζοντας ότι παρουσιάζουν «ψευδή και ανύπαρκτα στοιχεία σε βάρος της προκειμένου να αμαυρώσουν το καλό όνομά της και της οικογένειάς της σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού».

Απευθύνει, επίσης, έκκληση στις ελληνικές αρχές να βοηθήσουν τη 10χρονη κόρη της «μέχρι εγώ να να μπορώ οριστικά να αποκαταστήσω τη μητρική φροντίδα, ιδίως την ψυχολογική μέριμνα».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε