Ελλάδα

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Σήμερα εκτός απροόπτου η απόφαση

Εντός της ημέρας αναμένεται εκτός απροόπτου η έκδοση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Πλέον, αναμένεται σήμερα (18.05.2022) το πρωί να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων και στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι να αποσυρθούν σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσουν την ετυμηγορία τους για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. 

Οι δύο νεαροί, με καταγωγή από την Αλβανία και τη Ρόδο, πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα αναμένεται να δώσουν οι γονείς της φοιτήτριας οι οποίοι εδώ και τρία και πλέον χρόνια παλεύουν να επιβληθεί η μέγιστη ποινή στους κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας της έδρας την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο. «Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού», επεσήμανε στην πρότασή της, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους.

«Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο», ανέφερε η εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τον Γιώργο Παπαδάκη - Με λυγμούς η αρχισυντάκτριά του
Ο Παναγιώτης Στάθης στην έναρξη της σημερινής εκπομπής σημείωσε πως δεν πίστευε ποτέ ότι θα παρουσίαζε την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και θα αποχαιρετούσε με αυτό τον τρόπο τον Γιώργο Παπαδάκη
Γιώργος Παπαδάκης
Γιώργος Παπαδάκης: Η σπαρακτική ανάρτηση του ανιψιού και συνεργάτη του, Αντώνη – Έζησα περισσότερα χρόνια δίπλα στον θείο μου, παρά με τον πατέρα μου
«Δεν πρόλαβες να απολαύσεις τα εγγόνια σου. Ήσουν όμως πάντα εκεί για όλους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του
Γιώργος Παπαδάκης