Ελλάδα

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Σήμερα εκτός απροόπτου η απόφαση

Εντός της ημέρας αναμένεται εκτός απροόπτου η έκδοση της ετυμηγορίας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Πλέον, αναμένεται σήμερα (18.05.2022) το πρωί να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων και στη συνέχεια δικαστές και ένορκοι να αποσυρθούν σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσουν την ετυμηγορία τους για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. 

Οι δύο νεαροί, με καταγωγή από την Αλβανία και τη Ρόδο, πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα αναμένεται να δώσουν οι γονείς της φοιτήτριας οι οποίοι εδώ και τρία και πλέον χρόνια παλεύουν να επιβληθεί η μέγιστη ποινή στους κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας της έδρας την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο. «Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού», επεσήμανε στην πρότασή της, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους.

«Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο», ανέφερε η εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή - «Εντάσσεται στην κανονική λειτουργία και δεν αποτελεί έκτακτο συμβάν»
«Η απόσταση μεταξύ των συρμών καθορίζεται και παρακολουθείται από το αυτόματο σύστημα και το Κέντρο Ελέγχου», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό, THEMA
Δύο συρμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης στην ίδια γραμμή
Συνελήφθη 47χρονος που «ρήμαζε» καταστήματα στην Αττική από το 2011 – Είχε αποφυλακιστεί το 2024
Ο 47χρονος δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών από το 2011 για δεκάδες ληστείες και κλοπές, ενώ αποφυλακίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και μία εβδομάδα μετά έκανε το πρώτο του χτύπημα σε καφετέρια στο Πόρτο Ράφτη
Στιγμιότυπο