Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Στο εφετείο η γυναίκα που τον «παγίδεψε» μέσω facebook

Δολοφονία ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Στο εφετείο η γυναίκα που τον «παγίδεψε» μέσω facebook

Επανεκκίνηση δόθηκε στην ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη πριν από οκτώ χρόνια.

Η υπόθεση έφτασε ξανά στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου μετά από αναίρεση που ασκήθηκε από το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Συγκεκριμένα, ο Άρειος Πάγος έκανε εν μέρει δεκτή την αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Εφετείου, την οποία κατέθεσαν η 31χρονη γυναίκα που «ψάρεψε» το θύμα μέσω Facebook και ένας εκ των συγκατηγορουμένων της.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός της συμμετοχή της 31χρονης στο έγκλημα θα πρέπει να είναι «απλήν συνέργεια στην πράξης της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία».

Και αυτό διότι η συνδρομή της στη δολοφονία του ενεχυροδανειστή ήταν «η διευκόλυνση της εισόδου των συγκατηγορουμένων της στο διαμέρισμα του θύματος (άφησε αρχικά ανοικτή την θύρα της κεντρικής εισόδου της οικοδομής, στην οποία διέμενε ο παθών και στη συνέχεια ειδοποίησε τηλεφωνικά τους συγκατηγορούμενούς της να ανέβουν στο διαμέρισμα) και η φυσική παρουσία της κατά τη διενέργεια των πράξεων των αυτουργών (οι οποίοι προέβησαν σε ακινητοποίηση με κτυπήματα, δέσιμο και φίμωση του θύματος, που είχαν ως αποτέλεσμα την επέλευση του θανάτου του)».

Σε περίπτωση, που το σκεπτικό του Αρείου Πάγου, υιοθετηθεί από το Εφετείο,τότε η 31χρονη κατηγορούμενη μπορεί να βρεθεί άμεσα εκτός φυλακής, δεδομένου ότι ήδη έχει εκτίσει επτά έτη.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου σήμερα οι συνήγοροι των καταδικασθέντων ζήτησαν, κατά περίπτωση να αναγνωρίσει το δικαστήριο στους εντολείς τους τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μεταφηβικής ηλικίας. Στη δίκη κατέθεσαν και η μητέρα της 31χρονης, η οποία ανέφερε ότι η κόρη της έχει πραγματικά μεταμεληθεί για τη συμμετοχή της στο έγκλημα, έχει τελειώσει το Λύκειο ούσα στη φυλακή και σπουδάζει πλέον στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Όπως ανέφερε, η 31χρονη αντιμετωπίζει προβλήματα νοσογόνου παχυσαρκίας και για αυτό το λόγο, εξάλλου, δεν παραβρέθηκε σήμερα στη δίκη. Μάλιστα, όπως τόνισαν οι συνήγοροί της κατηγορούμενης δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

«Το παιδί μου είχε πάντα πρόβλημα με την παχυσαρκία. Δεν έβγαινε έξω λόγω εμφάνισης. Δεν είχε σχέσεις. Όταν γνώρισε αυτούς τους ανθρώπους που της έδειξαν ενδιαφέρον εκείνη χάρηκε» ανέφερε η μητέρα της κατηγορούμενης και με δάκρυα στα μάτια προσέθεσε: «Πιστεύω ότι το δικαστήριο σας θα της δώσει αυτό που ζητά. Η κόρη μου έχει 82% ποσοστό αναπηρίας γιατί έχει και άσθμα».

Στη δίκη κατέθεσαν και άλλοι συγγενείς των καταδικασθέντων, ζητώντας κάποιοι εξ αυτών συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Σε δεύτερο βαθμό οι τέσσερις κατηγορούμενοι της υπόθεσης – ανάμεσά τους και η 31χρονη γυναίκα που φέρεται να παγίδευσε το θύμα μέσω facebook – είχαν καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 30χρονου και σε 12έτη κάθειρξη για το αδίκημα της ληστείας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Οκτωβρίου πότε και αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις