Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δολοφονία Φαίης στην Κυψέλη: Το νέο πρόσωπο κλειδί, το εικονικό σύμφωνο συμβίωσης και η εκταφή της 67χρονης

Δολοφονία Φαίης στην Κυψέλη: Το νέο πρόσωπο κλειδί, το εικονικό σύμφωνο συμβίωσης και η εκταφή της 67χρονης

Την ώρα που οι αστυνομικές και οι δικαστικές αρχές προσπαθούν να ρίξουν άπλετο φως σε όλες τις συνθήκες της δολοφονίας της 23χρονης Φαίης, ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο της 67χρονης γυναίκας που έμενε κι αυτή στο διαμέρισμα – κολαστήριο της οδού Δροσοπούλου στην Κυψέλη.

Η μητέρα, η αδερφή και η γυναίκα που φιλοξενούσε, εξέδιδε και κακοποιούσε τη νεαρή κοπέλα, ετοιμάζουν την ερχόμενη Δευτέρα (13.11.23) να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης, αλλά και για μια σειρά ακόμη κακουργημάτων για τα οποία κατηγορούνται.

Γύρω, όμως, από την ανατριχιαστική υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, φαίνεται να υπάρχουν πολλές σκοτεινές πτυχές. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ο θάνατος της 67χρονης γυναίκας αποτελεί ένα πέπλο μυστηρίου με πολλά ύποπτα δεδομένα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης, ο θάνατος της 67χρονης βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό στις 14-5-2021, ο οποίος ανέφερε ότι η γυναίκα έφυγε από τη ζωή εξαιτίας παθολογικών προβλημάτων.

Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 67χρονης

«Γύρω από το θάνατο της ηλικιωμένης υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί δεν κλήθηκε το ΕΚΑΒ; Όταν κάποιος χρειάζεται ιατρική βοήθεια όλοι φωνάζουμε το 166.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση, απλά ήρθε ένας ιδιωτικός γιατρός που πιστοποίησε το θάνατό της και την σορό της ηλικιωμένης την παρέλαβε ένα γραφείο τελετών. Προφανώς και πρέπει να κληθεί και θα κληθεί ο ιδιωτικός γιατρός να μας πει τί ακριβώς συνέβη μέσα σε εκείνο το σπίτι και τί ακριβώς είδε στην σορό της ηλικιωμένης» λέει στο newsit.gr η δικηγόρος του πατέρα της Φαίης, Βούλα Δημητριάδου και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Πιστεύω πως θα έπρεπε εδώ και πολύ καιρό να έχει γίνει εκταφή στην σορό της ηλικιωμένης για να διαπιστώσουμε, αν υπήρχαν σημάδια κακοποίησης που μπορεί να οδήγησαν ενδεχομένως και στον θάνατό της. Αλλά το κυριότερο από όλα είναι ότι ο θάνατός της δεν υπήρχε για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο ειδικό σύστημα της αστυνομίας. Ο ιδιωτικός ερευνητής ο κύριος Βεραμόν έψαχνε πάρα πολύ καιρό να βρει που είχαν θάψει την γυναίκα».

Μάλιστα, όπως μας αναφέρει η γνωστή ποινικολόγος, όταν η 57χρονη που φιλοξενούσε τη Φαίη ρωτήθηκε από ένοικους της πολυκατοικίας, που βρίσκεται η κυρία Χριστίνα καθώς είχαν ημέρες να τη δουν, τότε εκείνη τους απάντησε: «Αποφάσισε να φύγει από το σπίτι».

Ο Αλβανός άνδρας που είχε σχέση με τη Φαίη

Την ίδια ώρα, η Βούλα Δημητρίου αποκαλύπτει στο newsit.gr ότι υπάρχει κι ένα πρόσωπο – κλειδί, το οποίο μπορεί να έχει εμπλακεί ακόμα και στη δολοφονία της 23χρονης. «Έχουμε βάσιμες πληροφορίες πως η Φαίη το τελευταίο διάστημα είχε σχέση με έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής. Προφανώς, αυτός ο άνδρας γνωρίζει πολλά για την κακοποίηση της κοπέλας, ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις γύρω από την δολοφονία της», λέει η κυρία Δημητριάδου.

Τέλος, η δικηγόρος που μαζί με τον ιδιωτικό ερευνητή κίνησαν γη και ουρανό και κατάφεραν να φτάσουν, όπως όλα δείχνουν μπροστά σε μια ανατριχιαστική δολοφονία, αναφέρει ότι η Φαίη μπορεί να είχε πέσει θύμα κυκλώματος που βοηθούσε αλλοδαπούς να παίρνουν άδειες παραμονής μέσω εικονικών συμφώνων συμβίωσης.

Σημαντικό ρόλο για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω φαίνεται να έπαιζε ένας Αλβανός, με τον οποίο είχε σχέση η 23χρονη κοπέλα που δολοφονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 2021. «Γνωρίζουμε ότι η Φαίη ελάχιστες μέρες πριν δολοφονηθεί, είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής προφανώς για να πάρει ο αλλοδαπός άδεια παραμονής και σίγουρα παρά τη θέλησή της. Θεωρούμε ότι όλα αυτά έγιναν με την εντολή και την καθοδήγηση του άνδρα αλβανικής καταγωγής με τον οποίον είχε συνάψει σχέση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις