Τετάρτη, 22 Μαΐ
23oC Αθήνα

Δολοφονία Καμπανού: Διακόπηκε για τις 12 Ιουλίου η δίκη – «Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός, φώναζαν οπαδοί του Άρη

Δολοφονία Καμπανού: Διακόπηκε για τις 12 Ιουλίου η δίκη – «Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός, φώναζαν οπαδοί του Άρη

Για την ερχόμενη Τετάρτη (12.07.23) διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενώ νωρίτερα την Πέμπτη (06.07.23) ένταση σημειώθηκε στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του Άρη, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά εναντίον συγγενών των κατηγορουμένων.

Στο άκουσμα της ομόφωνης καταδίκης των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του 19χρονου, συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν συνθήματα.

Οι γονείς του έφυγαν αισθανόμενοι ηθική ικανοποίηση και κατά την έξοδό τους οι οπαδοί του Άρη να τους φωνάζουν «Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός».

Την ερχόμενη Τετάρτη (12.7.2023), θα συνεχιστεί η διαδικασία με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών και μετά θα ακολουθήσει η απόφαση για τις ποινές.

Αναλυτικά η απόφαση επί της ενοχής των 12 κατηγορουμένων:

Η σημερινή 48η συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ξεκίνησε με την εκφώνηση της απόφασης. Η πρόεδρος του δικαστηρίου κάλεσε έναν έναν τους κατηγορούμενους να σηκωθούν από τη θέση τους προκειμένου να τους απαγγείλουν την απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, οι 12 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για τις εξής πράξεις:

  • Ο 10ος κατηγορούμενος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (φίλο του) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο νεαρό τραυματία). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
  • Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος κατηγορούμενοι ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο, συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο και κατά κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο. Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης ομόφωνα κατά περίπτωση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οπαδοί του Άρη φώναζαν «Άλκης ζωντανός, για πάντα Αρειανός»:

Αλέξης Κούγιας: «Σήμερα μίλησε η Δικαιοσύνη»

«Σήμερα μίλησε η Δικαιοσύνη» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας για την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει ομόφωνα ένοχους τους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής: «Όταν ανέλαβα την υποστήριξη κατηγορίας εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Άλκη Καμπανού και των οικογενειών είχα μελετήσει τις απολογίες των κατηγορουμένων και προέβλεψα ότι με τον τρόπο με τον οποίον επέλεξαν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους θα καταδικαστούν όλοι για το αδίκημα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο από πρόθεση. 

Σήμερα μίλησε η δικαιοσύνη. Υπάρχει μια βαθιά ικανοποίηση στην οικογένεια γιατί πραγματικά όλοι οι κατηγορούμενοι, άλλος με ένα δρεπάνι, άλλος με έναν λοστό, άλλος με ένα ξύλινο δοκάρι πολτοποιησαν το παιδί. Όμως από την άλλη πλευρά, είναι ότι οι γονείς του Άλκη Καμπανού δεν θα ξαναδούν ποτέ ξανά το παιδί τους.

Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί 12 νέα παιδιά λειτούργησαν με αυτόν τον βάρβαρο τρόπο και αφαίρεσαν την ζωή από έναν συνάνθρωπό τους και θα πρέπει αυτή η δική να προβληματίσει όλους όσοι έχουμε την τιμή και την τύχη να έχουμε ποδοσφαιρικούς συλλόγους. Θα πρέπει από σήμερα όλοι οι ιδιοκτήτες και ιθύνοντες να αρχίσουν να διδάσκουν συμπεριφορες στους οργανωμένους οπαδούς.

Ήταν και μεγάλο σοκ να βλέπεις δώδεκα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους να λένε επί έξη μήνες ότι “ήμουν εκεί αλλά εγώ δεν χτύπησα τον Άλκη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις