Παρασκευή, 3 Μαΐ
18oC Αθήνα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο δυο συλληφθέντες «αρνούνται την κατηγορία της δολοφονίας» λέει στο Live News η δικηγόρος τους

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο δυο συλληφθέντες «αρνούνται την κατηγορία της δολοφονίας» λέει στο Live News η δικηγόρος τους

Στην εκπομπή Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η δικηγόρος των δυο κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η Αθανασία Σταυρή τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φαίνεται να εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ η συνήγορος σχολίασε: «Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω».

Και πρόσθεσε καταλήγοντας η κα. Σταυρή: «Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής».

«Πάνω από 200.000 ευρώ το συμβόλαιο θανάτου του δημοσιογράφου»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων της ν/α Αττικής μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση Καραϊβάζ.

«Στην δικογραφία υπάρχουν πράγματα που δείχνουν ποιος μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός. Δεν είναι ένας αυτός που θα ήθελε να είναι νεκρός ο Γιώργος Καραϊβάζ. Ο Γιώργος θα πήγαινε να καταθέσει κάποια πράγματα στην περιβόητη δικογραφία της ΕΥΠ. Φρόντιζε όμως , να λέει παντού, ”τώρα που θα πάω να καταθέσω θα πω πράγματα”, αρά μπορεί να πούμε ότι τον σκότωσαν για εκδίκηση», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων της ν/α Αττικής.

Σχετικά με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας σχολίασε ο κ. Καλλιακμάνης ότι μπορεί οι ηθικοί αυτουργοί να είναι δύο.

«Πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ το ”συμβόλαιο θανάτου” του Γ. Καραϊβάζ»

«Εδώ έχουμε φερόμενους ως δράστες δύο Έλληνες που ανήκουν σε συμμορία της νύχτας. Εγώ πιστεύω ότι ήταν ένα πάρα πολύ ακριβό ”συμβόλαιο θανάτου” αυτό του Γιώργου, πάνω από 200 με 300 χιλιάδες ευρώ», εκτίμησε ο κ. Καλλιακμάνης.

Θα κατέθετε για την Greek Mafia και θα κατονόμαζε τον «άρχοντα της νύχτας»

Στο MEGA μίλησε ο Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ανέφερε πως όσοι ζήτησαν και έδωσαν εντολή για τον θάνατο του δημοσιογράφου πλήρωσαν πολύ ακριβά.

«Τα συμβόλαια θανάτου μετριούνται με χρήματα. Ήταν πολύ σημαντικός δημοσιογράφος, είναι σημαντικό αυτό που θα έλεγε. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που ζήτησαν να τον σκοτώσουν πλήρωσαν πολύ ακριβά».

Ποιο ήταν όμως το κίνητρο για να κλείσουν για πάντα το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ; Σύμφωνα με την εκτίμηση της δικηγόρου, ο δημοσιογράφος θα κατέθετε για υπόθεση της Greek Mafia και το γεγονός ότι γνώριζε πολλά για τη νύχτα, θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της δολοφονίας.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο «άρχοντας της νύχτας». Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες», δήλωσε η κα Παυλέα.

Η δικηγόρος τόνισε πως στην κατάθεσή που σκόπευε να δώσει για την υπόθεση ο Γιώργος Καραϊβάζ θα έδινε στοιχεία για όσους εκτελούσαν δολοφονίες, θα κατονόμαζε τον «άρχοντα της νύχτας», αλλά και θα αποκάλυπτε ποια ήταν τα άτομα εκείνα, τα οποία δεν άνηκαν στον χώρο της νύχτας, που συνεργάζονταν μαζί του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις