Ελλάδα

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ομόφωνα ένοχοι ξανά οι δυο Ρουμάνοι

Την ενοχή των δύο Ρουμάνων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, αποφάσισε ομόφωνα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο γνωστός συγγραφέας, Μένης Κουμανταρέας, σε ηλικία 83 ετών, δολοφονήθηκε στο διαμέρισμα του στην οδό Ζακύνθου στη Κυψέλη τον Δεκέμβριο του 2014.

Οι κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών, πρωτόδικα, επίσης είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε, σήμερα (18.03.2021), τους δύο κατηγορούμενους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και της απόπειρας ληστείας από κοινού, με τους ίδιους να επιμένουν πως είναι αθώοι.

Το δικαστήριο επίσης  απέρριψε αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των δύο  κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για ελαφρυντικά και επί των ποινών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θερμικός θόλος» με παγιδευμένη ζέστη προ των πυλών – Κίνδυνος για θερμοπληξία και αυξημένη θνησιμότητα, λέει ο Τσατραφύλλιας
Μέχρι την Τετάρτη (09.07.2025) θα κυριαρχήσουν οι υψηλές θερμοκρασίες και στη συνέχεια ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά ως και 10 βαθμών με ενισχυμένους βοριάδες  και μπουρίνια κατά τόπους
Καύσωνας στην Αθήνα 8
Περισσότερα από 800 κιλά κοκαΐνης αξίας 50 εκατ. ευρώ μέσα στα ακατέργαστα δέματα στο Πικέρμι - Η μυστήρια εταιρεία από τη Λατινική Αμερική
Ο ρόλος των μελών του κυκλώματος - Ο «εγκέφαλος» με καταγωγή από την Ισπανία είχε επισκεφθεί την αποθήκη πριν από λίγο διάστημα για να δώσει το τελικό ΟΚ και να προχωρήσει η δουλειά
Συλλήψεις στο εργαστήριο εξαγωγής κοκαΐνης