Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ομόφωνα ένοχοι ξανά οι δυο Ρουμάνοι

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ομόφωνα ένοχοι ξανά οι δυο Ρουμάνοι

Την ενοχή των δύο Ρουμάνων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, αποφάσισε ομόφωνα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Ο γνωστός συγγραφέας, Μένης Κουμανταρέας, σε ηλικία 83 ετών, δολοφονήθηκε στο διαμέρισμα του στην οδό Ζακύνθου στη Κυψέλη τον Δεκέμβριο του 2014.

Οι κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών, πρωτόδικα, επίσης είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε, σήμερα (18.03.2021), τους δύο κατηγορούμενους για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και της απόπειρας ληστείας από κοινού, με τους ίδιους να επιμένουν πως είναι αθώοι.

Το δικαστήριο επίσης  απέρριψε αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης των δύο  κατηγορουμένων ζήτησαν από το δικαστήριο να τους αναγνωριστούν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να απορρίψει όλα τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι κατηγορούμενοι.

Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για ελαφρυντικά και επί των ποινών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις