Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Στα μαλακά οι δυο κατηγορούμενοι, «έσπασαν» τα ισόβια

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Στα μαλακά οι δυο κατηγορούμενοι, «έσπασαν» τα ισόβια

Ποινή “χάδι” επιβλήθηκε στους δύο κατηγορούμενους, ρουμανικής καταγωγής, οι οποίοι σήμερα (18.03.2021) καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία  83χρονου συγγραφέα, Μένη Κουμανταρέα, στο σπίτι του στη Κυψέλη, τον Δεκέμβριο του 2014.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ομόφωνα και στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του γνωστού συγγραφέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύνομου βίου με αποτέλεσμα να “σπάσει” η ποινή της ισόβιας κάθειρξης η οποία πρωτόδικα τους είχε επιβληθεί.

Click4more Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ομόφωνα ένοχοι ξανά οι δυο Ρουμάνοι

Σε κάθε έναν εκ των δύο κατηγορουμένων το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και των 18 μηνών για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας από κοινού.

Δήλωση του Αλέξη Κούγια

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του ενός από τους δυο κατηγορούμενους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση. 

Ο Αλέξης Κούγιας υπερασπίστηκε τον βασικό κατηγορούμενο, S.M., ο οποίος, ενώ προανακριτικά είχε ομολογήσει τη διάπραξη και των δύο πράξεων (ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και την απόπειρα ληστείας) στον ανακριτή, τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στο Εφετείο αρνούνταν τις πράξεις αυτές και ισχυριζόταν ότι ήταν παντελώς αθώος και ότι ο δράστης είναι ο συγκατηγορούμενός του. 

Το δικαστήριο απέρριψε τον βασικό ισχυρισμό ότι είναι αθώος, αλλά «παμψηφεί και παρά την αντίθετη πρόταση της κας Εισαγγελέως της έδρας έκανε δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικών περιστάσεων και τελικώς του επέβαλε αντί της ποινής της ισοβίου καθείρξεως, την ποινή της πρόσκαιρης καθείρξεως 15 ετών. Το δικηγορικό μας γραφείο είναι απόλυτα ικανοποιημένο, διότι το εκδώσαν την απόφαση δικαστήριο σεβάστηκε απολύτως τη νομολογία του Αρείου Πάγου και μάλιστα με ομόφωνη απόφασή του», σημειώνεται στη δήλωση.

Δήλωση δικηγορικού γραφείου Μπαλακτάρη – Γκίκα & Συνεργατών

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου C. G., σε δήλωσή τους έκαναν λόγο για μια «εν τέλει δίκαιη απόφαση.

«Το Δικαστήριο, το οποίο αποτελείτο από πολύπειρους τακτικούς και ευσυνείδητους Λαϊκούς Δικαστές – Ενόρκους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αναγνώρισε στον εντολέα μας το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου, στηριζόμενο στον νόμο και τα πραγματικά περιστατικά.

Η απόφαση αυτή αποτελεί, για την υπεράσπιση, δικαίωση της σκληρής νομικής προετοιμασίας του γραφείου μας.

Η Δικαιοσύνη αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ζώσα και υπαρκτή, και σταθερός πυλώνας της Δημοκρατίας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις