Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι: Η σκηνή του εγκλήματος και η πορεία της έρευνας

Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι: Η σκηνή του εγκλήματος και η πορεία της έρευνας

Προχωρούν οι έρευνες για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. Το στυγνό έγκλημα κρατάει ανάστατη την τοπική κοινωνία, που περιμένει τις επίσημες απαντήσεις…

Ο Μπάμπης Κούτσικος έπεσε νεκρός τη νύχτα της 4ης Ιανουαρίου στο Μεσολόγγι, με τη δολοφονία του 31χρονου να βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών. Ο κατηγορούμενος κρεοπώλης κρατάει το στόμα του κλειστό για το έγκλημα και παραμένει υπό κράτηση. Τα ευρήματα οδηγούν αναλυτές στην εκτίμηση πως εκείνη τη νύχτα, το θύμα αφοπλίστηκε από τον δράστη ή τους δράστες και εκτελέστηκε πιθανότατα με το δικό του όπλο. Η σορός του Μπάμπη έμεινε στο σημείο και εντοπίστηκε 18 μέρες μετά. Με την οικογένεια του αδικοχαμένου νεαρού, να περιμένει να χυθεί άπλετο φως στο ομιχλώδες τοπίο του φονικού και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι μετά και την απολογία στην ανακρίτρια του 50χρονου κρεοπώλη ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου. Η βεντάλια των ερευνών των Αρχών έχει ανοίξει αφού εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, από αυτό της αρχαιοκαπηλία, μέχρι το κυνήγι θησαυρού αλλά και της τοκογλυφίας.

«Είναι γεγονός ότι ο εντοπισμός της σορού είναι ένα πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα των ερευνών γιατί μπορεί να δώσει στοιχεία», λέει, μιλώντας στο Mega, ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης. «Υπάρχει, βέβαια, δρόμος ακόμη, γιατί θα ήταν πολύ σημαντικό να εντοπιστεί το όπλο και το κινητό. Όσον αφορά την καραμπίνα, σήμερα θα μεταβεί κλιμάκιο του στρατού εκεί για να προσπαθήσει να εντοπίσει το όπλο, γιατί και αυτό θα μιλήσει».

Όπως λέει ο ίδιος: «έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ απίθανο και δε θα εκπλαγώ αν έχουμε και άλλα εντάλματα και συλλήψεις, το θεωρώ δύσκολο να μην υπήρξε συνεργός. Βλέπουμε ότι ωριμάζει σιγά σιγά η κοινωνία και είδαμε χθες ότι ο 50χρονος ομολόγησε ότι δεν άφησε τον Μπάμπη κατευθείαν στα ΤΕΙ, αλλά κάνανε τη βόλτα μαζί και μετά τον άφησε. Όλο ψέματα, όλο αντιφάσεις, ο άνθρωπος έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια».

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλη: «πιστεύω ότι τον παγιδεύσανε ή τον παγίδευσε 100%. Ο Μπάμπης ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, δούλευε από μικρός, φημιζόταν γιατί ήταν τίμιος και δουλευταράς, δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα. Ένας άνθρωπος γύρισε και μου είπε ‘δεν υπήρχε καλύτερο παιδί από τον Μπάμπη’. Ήταν ο άνθρωπος που έτεινε χείρα βοηθείας στον καθένα».

Περιγράφοντας την σκηνή του εγκλήματος σημείωσε: «αρχικώς τον παγίδευσαν ή τον παγίδευσε και τον πήγε στο σημείο εκείνο. Στην πορεία ενδεχομένως του πήραν την καραμπίνα και πολύ φοβάμαι ότι η δολοφονία έγινε με το ίδιο το όπλο του Μπάμπη. Οι άνθρωποι αυτοί ή ο άνθρωπος που του αφαίρεσε τη ζωή, αν πάρουμε τον 50χρονο, δεν υπήρχαν κάτι χαρτιά ή επιταγές για το θέμα των χρημάτων για να φοβάται μην τον πάει στα δικαστήρια. Επομένως, ενδεχομένως κάτι άλλο ήξερε ο Μπάμπης και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση».

«Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό»

Αναφερόμενος στην υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τόνισε ότι η σορός του 31χρονου δεν ήταν μέσα στο νερό σκεπασμένη με βαρίδιο, αλλά βρέθηκε σε ξερό σημείο στις καλαμιές. «Αν η δολοφονία έγινε με το ίδιο όπλο του Μπάμπη, από την στιγμή που έχει βγει ότι είναι καραμπίνα, θα πρέπει να βρεθεί το φυσίγγι, εκτός αν αυτός που σκότωσε τον Μπάμπη το βρήκε και το πήρε, που το θεωρώ δύσκολο. Ο Μπάμπης βρέθηκε στα καλάμια, σε ξερό μέρος, χωρίς πέτρες, χωρίς βάρος, χωρίς τίποτα. Η σορός του δεν ήταν μέσα στο νερό. Είχε πυροβοληθεί πλάγια αριστερά, να δούμε αν ήταν από πάνω προς κάτω ή αν ήταν ευθεία βολή.

«Αν είναι από πάνω προς τα κάτω σημαίνει ότι ήταν σκυμμένος, ίσως δηλαδή να τον κυνήγησε ο δολοφόνος του και να προσπάθησε να κρυφτεί. Σε περίπτωση που ευσταθεί και το άλλο σενάριο, ίσως ο δολοφόνος του, του είπε ‘έλα να πάμε να κυνηγήσουμε, κρύψου εσύ και εγώ θα πάω πιο πέρα’ και μετά να απομακρύνθηκε λίγο και να του έριξε να τον σκοτώσει».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη: «η βολή είναι στην ωμοπλάτη. Λένε ότι σύμφωνα με το πώς έχουν πάει επάνω στον Μπάμπη τα σκάγια, δείχνει ότι ήταν κάτω από 10 μέτρα η απόσταση του δολοφόνου, δεν τον πυροβόλησε στο κεφάλι».

Πώς ο Echo ανίχνευσε τη σορό του 31χρονου

Η συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου με το όνομα Echo υπήρξε ο καταλυτικός παράγοντας στην ανεύρεση της σορού του 31χρονου βάζοντας τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισής του.

Μιλώντας στο Mega, η υπεύθυνη γραφείου Τύπου της ομάδας Anubis Cold Case Κ9, Αγγελική Διακομανώλη, λέει: «o εκπαιδευτής και χειριστής του σκύλου σαρώνει την περιοχή μαζί με το σκυλί. Το σκυλί λειτουργεί οσφρητικά και έτσι και βρέθηκε ο Μπάμπης. Ήταν το πρώτο πέρασμα που έκανε το σκυλί. (…) Δε μυρίζουν ρούχα τα σκυλιά αυτά, δεν είναι ιχνηλάτες, μυρίζουν απευθείας τη σορό».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις