Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δολοφονία Μπερδέση στην Βάρη: Τα στοχευμένα χτυπήματα στον αυχένα – Τι λέει στο newsit.gr ο αδελφός του 18χρονου θύματος

Δολοφονία Μπερδέση στην Βάρη: Τα στοχευμένα χτυπήματα στον αυχένα – Τι λέει στο newsit.gr ο αδελφός του 18χρονου θύματος

Συγκλονίζει –μιλώντας στο newsit.gr- ο αδελφός του Θανάση Μηλιόρδου που πριν από 21 χρόνια έχασε τη ζωή του πάνω στο ριγκ απ’ τα θανατηφόρα χτυπήματα του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση που εκτελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 31/05/2021 στην Βάρη.

Ο Θωμάς Μηλιόρδος, αδελφός του θύματος ήταν ο τελευταίος που εκείνη τη τραγική ημέρα είδε για τελευταία φορά ζωντανό τον Θανάση πριν ανέβει στο ρινγκ για τον αγώνα που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο 2000.

Ο Θωμάς, πήγε στο στάδιο στη θέση «Τόφαλος» της Πάτρας για να παραλάβει τη συσκευή του δικού του κινητού τηλέφωνου που από λάθος την είχε πάρει ο Θανάσης στη βιασύνη του για τον αγώνα. Όμως δεν κάθισε να παρακολουθήσει τον αγώνα γιατί ήταν φιλικός.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Θωμάς Μηλιόρδος, ο πυγμάχος αλλά και ο διαιτητής του αγώνα πρωτόδικα τιμωρήθηκε με τριετή φυλάκιση με αναστολή, όμως στο εφετείο αθωώθηκαν. 

Η «αμαύρωση» του αθλήματος και η αθώωση 

Η οικογένεια προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, αλλά απ’ ένα σημείο και μετά απογοητεύτηκε και απ’ αυτόν τον πολύχρονο δικαστικό αγώνα και έχασε κάθε ελπίδα … Μάλιστα ο αδελφός του 18χρονου αναφέρει πως η ομοσπονδία πυγμαχίας «αγωνίστηκε» με στρατιά δικηγόρων για να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι καθώς δεν ήθελαν να «αμαυρωθεί» η εικόνα του αθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπερδέσης υποστήριζε πως ενώ εκείνος έκανε λάθος και έπληξε στον αυχένα τον 18χρονο Θανάση, «έφταιξε» ο διαιτητής που δεν τον σταμάτησε έγκαιρα … 

Ακούστε τι είπε ο αδερφός του άτυχου πυγμάχου

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χήτος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις