Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δολοφονία Ρόδος: Τα λόγια της Ντόρας στην ξαδέρφη της – «Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»

Δολοφονία Ρόδος: Τα λόγια της Ντόρας στην ξαδέρφη της – «Θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις»

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία ύστερα από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Ρόδο. Η 31χρονη καθηγήτρια Αγγλικών, Ντόρα, που έπεσε νεκρή από τον πρώην σύντροφο, φέρεται να απομακρύνθηκε άμεσα όταν διαπίστωσε ότι ο 40χρονος επεδείκνυε κακοποιητικές συμπεριφορές. Ωστόσο, ο εγωισμός του 40χρονου δεν μπορούσε να δεχτεί ότι μια ακόμη γυναίκα τον απέρριψε και της αφαίρεσε τη ζωή…

Όπως καταγγέλλει η ξαδέρφη της 31χρονης από τη Ρόδο μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, της είχε πει πριν λίγες μέρες ότι «θα γίνουμε θέμα στις ειδήσεις όπως αυτές που βλέπουμε» εννοώντας τις γυναικοκτονίες που βλέπουν τους τελευταίους μήνες τη δημοσιότητα.

Η ξαδέρφη της άτυχης κοπέλας επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν καταγγελίες για απειλές και βία σε άλλες γυναίκες και μετέφερε τα όσα έζησε η 31χρονη στα χέρια του δράστη τους τελευταίους δύο μήνες: «Όταν έμειναν μαζί, άρχισε να έχει κάποιες συμπεριφορές πολύ διαφορετικές σε σχέση με πριν. Πήγα να δω το σπίτι τους και μου έλεγε “εγώ την Ντόρα την προσέχω”. Μετά από λίγο καιρό, μίλησα με την Ντόρα στο τηλέφωνο και μου είπε “Μαρία, δεν μου τα λέει καλά, με πιέζει πολύ”».

Η ίδια τόνισε: «Την ζήλευε πολύ. Μπήκε κρυφά και διέγραψε όλες τις φωτογραφίες της, ακόμη και με τον παππού μας που χάσαμε πριν δύο χρόνια. Δεν της έλεγε ότι το είχε κάνει αυτό».

 

«Η γυναίκα πρέπει να μένει σπίτι»

Το ζευγάρι ήταν μαζί λίγους μήνες και μόλις πριν από δύο μήνες αποφάσισαν να μείνουν μαζί. Τότε ήταν που η συμπεριφορά του άρχισε να αλλάζει με αποκορύφωμα τις διακοπές του 2021 όπου ξεδίπλωσε την αρρωστημένη λογική του για τη… θέση της γυναίκας: «Το καλοκαίρι πήγαν διακοπές στο σπίτι μας στην Κάλυμνο και εκεί την ξεφτίλισε. Μπροστά σε μα εξαδέλφη μας άρχισε να λέει ότι “η γυναίκα πρέπει να μένει στο σπίτι και να μεγαλώνει τα παιδιά και τέτοια”  και του είπε να χωρίσουν. Τα είχαν οκτώ μήνες, δεν ήταν λίγος ο καιρός, του έδωσε ευκαιρίες».

Τότε ήταν που η γυναίκα αποφάσισε να τον χωρίσει και κατήγγειλε τα εξής: «τις τελευταίες 4-5 ημέρες, η Ντόρα (σ.σ. το θύμα της δολοφονίας) είπε στην αδελφή μου “σταμάτησε να με ενοχλεί, Ελένη” και η αδελφή μου της είπε “ύποπτο αυτό, Ντόρα”. Προχθές βγήκαμε με την μητέρα της από το σπίτι και αυτός ήταν μέσα στο αμάξι του. Μου λέει η μητέρα της ότι “αυτός μας παρακολουθεί” και εγώ της είπα “πρόσεχε, Κατερίνα, μην μας σκοτώσει το κορίτσι!”». Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε ότι αστειεύονταν, καθώς δεν πίστευαν ότι θα συμβεί ποτέ σε αυτούς κάτι τέτοιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις