Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Οι αρχές ψάχνουν και άλλους δράστες της αιματηρής επίθεσης – Νέες αποκαλύψεις για το επιχειρησιακό φιάσκο

Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Οι αρχές ψάχνουν και άλλους δράστες της αιματηρής επίθεσης – Νέες αποκαλύψεις για το επιχειρησιακό φιάσκο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Μάλιστα σε διάστημα τριών ημερών, αρχίζοντας από την Παρασκευή και τελειώνοντας την Κυριακή, θα απολογηθούν ενώπιον των τριών ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη, οι κατηγορούμενοι.

Ζητούν και λαμβάνουν τις σχετικές προθεσμίες από τους ανακριτές προκειμένου να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Οι απολογίες θα γίνουν ανά ομάδες των 10-12 ατόμων περίπου σε κάθε ανακριτή ανά ημέρα. Η έναρξη των απολογιών θα γίνει την Παρασκευή το μεσημέρι στις 12 η ώρα.

Οι αρχές μετά τις συλλήψεις των 105 ατόμων που φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, ψάχνουν να βρουν και άλλους δράστες που είτε συμμετείχαν είτε προμήθευσαν τους χούλιγκαν της κροατικής ομάδας με φονικά όπλα.

Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι αξιωματικοί, είναι αν οι Κροάτες ταξίδεψαν στη χώρα μας με ρόπαλα και μαχαίρια που βρέθηκαν στην κατοχή τους όταν έκαναν τη δολοφονική επιδρομή τους ή αν τους τροφοδοτήσαν με το συγκεκριμένο υλικό άλλοι, συνεργοί τους, όταν έφτασαν στο ΟΑΚΑ και πριν επιβιβαστούν στον Ηλεκτρικό για να πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ρόλος των οπαδών του Παναθηναϊκού

Για την ώρα φαίνεται να υπερισχύει το δεύτερο σενάριο, με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι 50 – 60 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι είναι αδελφοποιημένοι με την κροατική ομάδα, βάσει οργανωμένου σχεδίου, συμμετείχαν στα επεισόδια μαζί με τους Κροάτες χούλιγκαν.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι τους υποδέχτηκαν και φρόντισαν να τους τροφοδοτήσουν με όλο το υλικό στο ΟΑΚΑ πριν φτάσουν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Αυτό θεωρείται άλλο ένα επιχειρησιακό σφάλμα της ΕΛ.ΑΣ, ότι δηλαδή δεν κατάφερε να προβλέπει όλη αυτήν την προεργασία των Ελλήνων οπαδών.
Σημειώνεται ότι μέσα στους συλληφθέντες είναι κορυφαία μέλη συλλογών φανατικών Ελλήνων οπαδών.

Επιπλέον, γίνεται λόγος ότι στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έφτασαν όλοι οι Κροάτες που είχαν κατέβει για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Έχασαν το κομβόι των Κροατών στην Αττική Οδό – Νέες αποκαλύψεις για το φιάσκο

Όλο και περισσότερο στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με το επιχειρησιακό φιάσκο της ΕΛΑΣ που παρά το γεγονός πως είχε ενημερωθεί από παντού πως θα έρθουν οι Κροάτες χούλιγκαν στη χώρα μας, έμεινε άπραγη.

Όπως αναφέρει το MEGA και από ό, τι προκύπτει από το στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, στις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας εντοπίστηκε το κομβόι των Κροατών χούλιγκαν στα διόδια της Ελευσίνας, αφού είχε διασχίσει τη μισή χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο, και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση από αστυνομικούς επί της Εθνικής Οδού.

Στη συνέχεια ωστόσο, στην έξοδο της Αττικής Οδού, τα ΙΧ διασπάστηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα, με μερικά να συνεχίζουν να κινούνται επί της Εθνικής οδού, ενώ άλλα ακολούθησαν την Αττική Οδό.

Εκεί, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγινε το μοιραίο λάθος, αφού χάθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν και να αποτρέψουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, με τη μοιραία κατάληξη για τον 29χρονο Μιχάλη.

Λάθη και παραλείψεις

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι αστυνομικοί στην Κακαβιά υποστηρίζουν ότι είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, αρχικά τηλεφωνικά και στη συνέχεια με e-mail, ότι περνούσαν διαδοχικά αυτοκίνητα και βανάκια με πινακίδες Κροατίας.

Συγκεκριμένα:

-τη Δευτέρα στις 10:28 το πρωί, οι αστυνομικοί στην Κακαβιά υποστηρίζουν ότι έλαβαν σήμα από την Ιντερπόλ για μετακινήσεις οπαδών.

-Στις 11:00 ενημέρωσαν τηλεφωνικά τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ΑΘήνα ότι διέρχονται πράγματι οχήματα με Κροάτες, χωρίς όμως να φέρουν διακριτικά ομάδας η κάτι το παράνομο και ύποπτο και τους ρωτούσαν “Τι θέλετε να πράξουμε”.

Από την Αθήνα τους έδωσαν οδηγίες να καταγράψουν τα στοιχεία των οδηγών, τα οχήματα και τους αριθμούς των πινακίδων και να ενημερώσουν ξανά. Τα ανωτέρω έγιναν τηλεφωνικά, συμφωνα με όσα υποστηρίζουν.

-Στις13:30 – 14:15 στέλνουν στη διεύθυνση για την οπαδική βία e-mail με τα στοιχεία όλων των Κροατων: οχήματα, πινακίδες, και τους επιβαίνοντες οδηγούς.

Όπως υποστηρίζουν δεν πήραν καμία απάντηση και άλλωστε μέχρι εκείνη την ώρα τα οχήματα είχαν διέλθει από την περιοχή ευθύνης τους.

-Σήμα ήρθε στις 16:30 και τους ζητούν ελέγχο εντοπισμού και παρακολούθησης των ύποπτων οχημάτων.

Νέες καρατομήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ

Με τις έρευνες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου φιλάθλου των κιτρινόμαυρων, να συνεχίζονται, και την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ να βρίσκεται στο μικροσκόπιο, πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται και νέες καρατομήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών, εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Στην έρευνα που διεξάγεται αναμένεται να καταθέσουν περίπου 20 άτομα, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και εκείνοι που δεν βρίσκονται μεταξύ των αξιωματικών, αλλά έχουν γνώση για οποιοδήποτε στάδιο της υπόθεσης, από την Κακκαβιά μέχρι την Αθήνα.

Σύμφωνα με πηγές, η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα, με την πρώτη πληροφορία να λέει ότι υπήρξε μια κάκιστη αξιολόγηση της ενημέρωσης που ήρθε από το εξωτερικό ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα επικίνδυνα άτομα για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η εκτίμηση που υπάρχει στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει ξεκάθαρη εντολή από την αρμόδια υπηρεσία να σταματήσουν οι Κροάτες οπαδοί και να γυρίσουν πίσω.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις