Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία στη Χαλκίδα: O αδερφός του θύματος για το έγκλημα – «Μου είχε εκμυστηρευτεί ότι τον ενοχλούσε»

Δολοφονία στη Χαλκίδα: O αδερφός του θύματος για το έγκλημα – «Μου είχε εκμυστηρευτεί ότι τον ενοχλούσε»

Ο αδερφός του θύματος μιλάει για πρώτη φορά στο newsit.gr, μετά το έγκλημα στη Χαλκίδα με την ανατριχιαστική δολοφονία του 42χρονου…

Συντετριμμένη η οικογένεια του 42χρονου που δολοφονήθηκε στην Χαλκίδα, με τον αδερφό του να μιλάει για πρώτη φορά μετά το έγκλημα στο newsit.gr. Όπως μας λέει γνώριζε για τις εμμονές της 38χρονης που συνελήφθη και κατηγορείται πως έβαψε τα χέρια της με αίμα. Πριν από δύο χρόνια, ο άτυχος άντρας του είχε εκμυστηρευτεί ότι τον ενοχλούσε και μαζί είχαν πάει σε δικηγόρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Δεν φανταζόταν ποτέ όμως τα όσα έμελλε να συμβούν το πρωί του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου. Όταν η 38χρονη επιτέθηκε στον αδερφό του με δύο μαχαίρια και τον σκότωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

«Πώς να είμαστε; Ο αδερφός μου δεν γυρίζει πίσω. Δεν έχουμε καταλάβει γιατί το έκανε. Πριν δυο χρόνια ο αδερφός μου, μου είχε εκμυστηρευτεί ότι αυτή η γυναίκα τον ενοχλούσε και τότε είχαμε πάει σε δικηγόρο. Δεν τον άφηνε σε ησυχία. Ο,τι και να πούμε τώρα δεν αλλάζει αυτό που μας έκανε» ανέφερε στο newsit.gr.

Νωρίτερα είχε μιλήσει στο newsit.gr και μια θεία του θύματος: «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι γινόντουσαν τέτοια πράγματα. Μου είπαν ότι τον απειλούσε. Τι περνούσε το παιδι… Και τώρα αυτό που έκανε αυτή η γυναίκα αφαίρεσε τη ζωή του ανηψιού μου και ούτε που σκέφτηκε τα παιδιά της. Εμείς δεν ξέραμε κάτι. Ήταν μια χαρά τα παιδιά. Σας είπα όταν έγινε (χθες) ότι δεν ήξερα ποια μπορεί να του ήθελε να κάνει κακό. Ούτε για οικονομικούς λόγους ούτε για κάτι ερωτικό. Που να φανταστώ τι περνούσαν; Και να μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα. Όλη η οικογένεια είναι χάλια» μας είπε.

Η 38χρονη που βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Κυριακής (21.01.24) για τη στυγερή δολοφονία, ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. «Δεν ήταν σε καλή κατάσταση να μιλήσει, προσπαθεί να ηρεμήσει, να βάλει τη σκέψη της σε μία σειρά, για να μπορέσει να μιλήσει», δήλωσε ο δικηγόρος της 38χρονης έξω από τα δικαστήρια και συνέχισε: «πραγματικά, κι εμείς προσπαθούμε να καταλάβουμε πως ένας τόσο ήσυχος άνθρωπος, με δύο ανήλικα παιδιά, που δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα, προέβη σε αυτή την πράξη. Μόνο η ίδια ξέρει και περιμένουμε να μας το πει. Το τελευταίο τρίμηνο παρακολουθείται από ψυχίατρο», τόνισε.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς έγινε το έγκλημα, ποια ήταν τα κίνητρα, αλλά και ποια ήταν η ακριβής σχέση του θύματος με την 38χρονη, η οποία ειναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, εκείνη και ο σύζυγός της γνωρίζονταν με το θύμα και τη γυναίκα του.

«Από το τέλος του 2021 αρχές 2022 το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου εν γνώσει της συζύγου του και εν γνώσει και του συζύγου της δράστιδος ζητώντας να λάβουμε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της για να σταματήσει να τον παρενοχλεί. Σίγουρο είναι ένα όμως, ότι δεν υπήρχε σχέση ερωτική μεταξύ θύτη και θύματος», ανέφερε ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Οι καταθέσεις για το έγκλημα στην Χαλκίδα

Η 38χρονη, που κρατείται στην Ασφάλεια Χαλκίδας, φαίνεται χαμένη, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν μέχρι στιγμής να επικοινωνήσουν μαζί της. «Έχει ρωτήσει μόνο για τα παιδιά της πως είναι και έχει δει τον σύζυγό της, τίποτα άλλο», είπε ο Θέμης Κονσιλίδης, δικηγόρος που την εκπροσωπεί.

«Είμαι συντετριμμένη. Ήξερα ότι αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον άντρα μου, δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο», είπε η σύζυγος του θύματος στους αστυνομικούς.

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα του 43χρονου θύματος και της 38χρονης, προκειμένου να εντοπιστεί το κίνητρο της δολοφονίας. Μέσω των κινητών τηλεφώνων οι Αρχές θα μπορέσουν να δουν τα μηνύματα που έχουν ανταλλάξει, τι κλήσεις υπήρχαν μεταξύ τους, αλλά και να διαπιστωθεί εάν όντως το θύμα δεχόταν απειλές από την 38χρονη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις