Ελλάδα

Δολοφονία του 2012 στα Πατήσια εξιχνιάστηκε λόγω ενός τσακωμού ζευγαριού

Ένας 36χρονος κατηγορείται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας 70χρονου και της ληστείας σε βάρος της 71χρονης συζύγου του, που διαπράχθηκαν στις 13 Φεβρουαρίου 2012, μέσα στο διαμέρισμα που διέμεναν στα Κάτω Πατήσια.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αλλά το πώς έγινε η εξιχνίαση είναι αυτό που πραγματικά προκαλεί αίσθηση.

Η δολοφονία αποδείχθηκε λόγω ενδοοικογενειακής βίας

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία, καθώς και νέα ερευνητικά δεδομένα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Κι αυτά τα νέα δεδομένα είναι τα εξής: Στην επίθεση του 2012 είχε βρεθεί αποτύπωμα το οποίο δεν είχε ταυτοποιηθεί. Τόσα χρόνια μετά, λοιπόν, ο 36χρονος (σ.σ. γεννηθείς το 1985 και από το Καζακστάν) τσακώθηκε με την σύζυγό του και συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία. Όπως προβλέπεται οι Αρχές του πήραν αποτυπώματα κι έτσι αποκαλύφθηκε πως επρόκειτο για τον δράστη του -προ εννέα ετών- εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις άγνωστοι δράστες, τότε, αφού φίμωσαν και έδεσαν το ζευγάρι, ερεύνησαν όλους τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο χρηματικό ποσό -περίπου 30.000 ευρώ- αλλά και τιμαλφή.

Σε βάρος του κατηγορούμενου εκδόθηκε ένταλμα και συνελήφθη σήμερα (Τετάρτη), στο Καματερό.

Ο 36χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη