Ελλάδα

ΔΟΜ: Στις δομές φιλοξενίας οι εμβολιασμοί των αιτούντων άσυλο

Εντός των ανοιχτών δομών υποδοχής θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί των αιτούντων άσυλο, με βάση το σχέδιο του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Σε χθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκο, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν για τον γενικό πληθυσμό, πληροφορία που ο διεθνής οργανισμός σήμερα διορθώνει ως «εσφαλμένη».

Ο ΔΟΜ χαιρετίζει, τέλος, «τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των μεταναστευτικών πληθυσμών που φιλοξενούνται στην Ελλάδα, καθώς και την πρωτοβουλία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να συντονίσει εξειδικευμένες ομάδες που θα διεξάγουν τους εμβολιασμούς εντός των ανοιχτών δομών υποδοχής».

Τον εμβολιασμό εντός των δομών θα συντονίσει ο ΔΟΜ, ως επίσημος οργανισμός υποστήριξης της διαχείρισης των δομών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ>

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
O Γιώργος Μπότας κατέθεσε μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων – «Να τελειώσει ο πόλεμος λάσπης που έχω δεχτεί»
«Υπήρξε μια μικρή έλλειψη δικαιολογητικών. Τα χωράφια είναι πραγματικά και καλλιεργούνται» λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής του οποίου έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ 20
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια»
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου προανήγγειλε ότι από τα μέσα Ιανουαρίου το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ώστε να βεβαιώνονται κλήσεις
Οι «έξυπνες» κάμερες έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 παραβιάσεις κόκκινου – Έρχονται τα πρώτα «ραβασάκια» 10