Ελλάδα

Δόμνα Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε τα κίνητρα για την αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την ισχυρή στόχευση της κυβέρνησης στην ενίσχυση της καθημερινότητας ευάλωτων ομάδων πολιτών, καθώς και στην αντίστροφη της υπάρχουσας δημογραφικής κρίσης, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην ομιλία της στο συνέδριο του Economist.

Μιλώντας για την εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολιτών, η κ. Μιχαηλίδου ανέλυσε τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην κατεύθυνση αυτή και, μάλιστα, με τη δυσκολία της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέπτυξε τις βασικές δράσεις του υπουργείου Εργασίας, όπως το επίδομα γέννησης, η υιοθέτηση προγράμματος γονικής άδειας για τους πατέρες, η μείωση του ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και η αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής με το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ».

Όπως δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου, «η δημογραφική κρίση είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις διευκολύνσεις που σχεδιάζονται για τους πολίτες, αλλά και με την εμπιστοσύνη που έχουν οι πολίτες στους θεσμούς της χώρας τους.

Λιγότερο από έναν μήνα πριν, το Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που καθιέρωσε διαδικασίες για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης σε όλες τους δημόσιες και ιδιωτικές δομές που φροντίζουν τα παιδιά μας. Εμείς εργαζόμαστε εντατικά, ώστε χωρίς συμβιβασμούς να μετασχηματίσουμε τους θεσμούς στη χώρα μας και να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πάρος: Καμία ισχύ δεν έχει η άδεια ναυαγοσώστη που υποστήριζε ότι είχε ο ιδιοκτήτης του beach bar που πνίγηκε ο 4χρονος – Τι δείχνουν τα βίντεο
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει από τον ΕΟΤ και την πολεοδομία αυτοψία στο χώρο, όπου καθημερινά περνούσαν τις ώρες τους εκατοντάδες πελάτες κάθε ηλικίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
29