Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Δόμνα Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: Γυναίκες έβαζαν παιδιά 7 έως 11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά

Δόμνα Μιχαηλίδου για ορφανοτροφείο: Γυναίκες έβαζαν παιδιά 7 έως 11 ετών να συνευρεθούν ερωτικά

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αττικής. Σύμφωνα με τη Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, οι θύτες της σεξουαλικής κακοποιήσεις είναι γυναίκες που εργάζονται στο ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου γυναίκες εργαζόμενες έβαζαν παιδιά ηλικίας 7 έως 11 ετών, που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, να συνευρίσκονται ερωτικά… Η υφυπουργός Εργασίας έκανε γνωστή την υπόθεση μετά από επώνυμη επιστολή από τρία άτομα για τη συγκεκριμένη δομή για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

 

Οι γυναίκες παρακολουθούσαν τα μικρά αγοράκια σε ερωτικές περιπτύξεις και πλέον ελέγχεται αν τις κατέγραφαν και σε βίντεο.

Όπως αποκάλυψε, η κ. Μιχαηλίδου στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, ενώ τα περισσότερα είχαν μεταφερθεί στο ορφανοτροφείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Πλέον τα παιδιά έχουν απομακρυνθεί από την δομή και παρακολουθούνται, ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να καταθέσουν τα όσα έζησαν στο ορφανοτροφείο.

Η υφυπουργός αποκάλυψε πως στην δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Σημειώνεται πως η υφυπουργός αποκάλυψε πως σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα, μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί πως φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις