Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Δώρο Πάσχα: Στον αέρα η καταβολή του!

Σταϊκούρας

Αναστάτωση έχει προκαλέσει μια λέξη που είπε ο υπουργός Οικονομικών για το Δώρο Πάσχα. Καμία επίσημη διευκρίνηση μέχρι στιγμής από το υπουργείο Οικονομικών. Τα δυο σενάρια που εξετάζονται.

Το θέμα με το Δώρο του Πάσχα και το αν τελικά θα καταβληθεί ή όχι λόγω κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους εργαζόμενους.

Αφορμή μια κουβέντα του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ και ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην καταβληθεί απάντησε ότι «αξιολογείται».

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες αυτό που έχει πέσει στο τραπέζι είναι το δώρο Πάσχα να περικοπεί και να αφαιρεθούν από την προσμέτρησή του για να υπολογισθεί οι μέρες που τα καταστήματα είναι κλειστά με κυβερνητική εντολή.

Το δεύτερο σενάριο είναι να μην καταβληθεί πριν το Πάσχα το δώρο αλλά στις αρχές καλοκαιριού μαζί με το επίδομα αδείας.

Αυτό που περιμένουν όλοι είναι μια επίσημη τοποθέτηση από το υπουργείο Οικονομικών που να ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με το θέμα αυτό που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους.

Ήδη έχουν προκληθεί αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: Η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του δώρου Πάσχα, όπως άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο Υπουργός Οικονομικών. Το Κράτος, δεδομένης της κατάστασης, οφείλει να διασφαλίσει την καταβολή του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις