Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Δούρου: Να γκρεμιστούν να σπίτια όσων έχουν χτίσει πάνω σε ρέματα [vid]

Δούρου: Να γκρεμιστούν να σπίτια όσων έχουν χτίσει πάνω σε ρέματα [vid]

“Πυρά” κατά όσων έχουν χτίσει πάνω σε ρέματα εξαπέλυσε η Ρένα Δούρου μιλώντας στο κανάλι “Ε” και στην εκπομπή “Live News” με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Η Περιφερειάρχης Αττικής μάλιστα τόνισε πως δεν μπορεί κάποιος να ρίχνει ευθύνες στην “κλιματική αλλαγή”, ενώ στράφηκε ακόμα και εναντίον της κυβέρνησης για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

Η κ. Δούρου σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έχουν γίνει στην περιοχή, ανέφερε πως δεν είναι ώρα να κατονομάσουμε υπεύθυνους, όταν “ακόμα δεν έχουμε θάψει τους νεκρούς μας”. Διαβεβαίωσε ωστόσο πως αυτή τη φορά θα αποδοθούν ευθύνες για τους νεκρούς.

Σημείωσε πάντως πως η καθυστέρηση στην δημιουργία απαραίτητων υποδομών, δεν είναι μόνο “έργο” περικοπών λόγω δημοσιονομικών προσαρμογών.

Όπως σημείωσε η τωρινή διοίκηση της Περιφέρειας από την αρχή προσπάθησε να αντιπλημμυρικά και αποχετευτικά έργα, όμως συνάντηση την αντίδραση της αντιπολίτευσης που τα καταψήφισαν.

Ανέφερε επίσης πως από την Τρίτη (15.11.2017) που ξεκίνησε η καταστροφή τα συνεργεία της Περιφέρειας καταγράφουν τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν να δοθούν οι αποζημιώσεις. Κάτι που όπως είπε όμως δεν είναι και τόσο απλό, καθώς μόλις το 2016 υπέγραψε την τελευταία αποζημίωση για… τον σεισμό του 1999.

“Να γκρεμιστούν τα σπίτια που είναι πάνω στα ρέματα”

Σχετικά με τις κατοικίες που βρίσκονται πάνω στα ρέματα, η κ. Δούρου υπογράμμισε πως ναι μέν πρέπει όλοι να αποζημιωθούν, ωστόσο όσοι έχτισαν σε τέτοια μέρη πρέπει να λογοδοτήσουν, μαζί με όσους τους έδωσαν την άδεια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “πρέπει να γκρεμιστούν τώρα. Το πρόβλημα είναι ότι σε κάθε προεκλογική περίοδο περνά μια ρύθμιση που τα νομιμοποιεί. Είμαι από αυτούς που θα αναλάβουν το πολιτικό κόστος και θα κάτσουμε απέναντι σε όσους παρανομούν”.

Μάλιστα στράφηκε ακόμα και κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ανήκει, λέγοντας πως δεν συμφωνεί με τις τελευταίες νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.

“Ας είμαι η μειοψηφία που τα λέει αυτά, δεν είναι η πρώτη φορά”.

“Επίθεση” στην ΝΔ

Η κ. Δούρου αναρωτήθηκε επίσης “είναι δυνατόν στην συζήτηση της κεντρικής πολιτικής σκηνής να γίνεται λόγος για επιτροπές που θα βρουν λύσεις ;” αναφερόμενη προφανώς στην επιτροπή  που συνέστησε η Νέα Δημοκρατία γι αυτόν τον λόγο.

Όπως είπε η Κομισιόν είχε χρηματοδοτήσει το 2012, επί Νέας Δημοκρατίας, για δημιουργία χάρτη διαχείρισης πλημμυρών και έκτακτων καιρικών φαινομένων, και επειδή δεν έγιναν τώρα η Ελλάδα παραπέμπτεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

“Όταν κόβεται η σύνταξη της μάνας μου δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κρατάμε στο συρτάρι χρηματοδοτημένες μελέτες, και μετά να πληρώνουμε πέναλτι γι αυτές”

Όπως είπε αυτόν τον χάρτη το ολοκλήρωσε ο σημερινός Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος. Κατέληξε λέγοντας αυτές τις μέρες δίνει μάχη προκειμένου να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις