Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έκλεισαν ραντεβού με Τσίπρα τα άτομα με αναπηρίες (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Φωτό - newsIT
Φωτό - newsIT

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν επί πολλές ώρες στην πλατεία Κλαυθμώνος συνταξιούχοι και άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, την ώρα που ο Πιερ Μοσκοβισί βρισκόταν… μια ανάσα, στο υπουργείο Εργασίας, σε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Τελικά κλείστηκε ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για τις 3 Δεκεμβρίου, ενώ έως την Παρασκευή θα δώσουν στον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη ενημερωτικό σημείωμα για τα θέματα που τους απασχολούν και πανε προς ψήφιση στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες δηλώνουν πως η κυβέρνηση καταργεί τα επιδόματά τους και κόβει τη σύνταξή τους.

Η πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων και ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση κατά του νέου ασφαλιστικού. Ταυτόχρονα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καταγγέλλεται για φτωχοποίηση.

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί. 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος είχε συνομιλία με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, για θέματα που σχετίζονται με το υπουργείο, όπως είναι η ασφαλιστική μεσαρρύθμιση και η αγορά εργασίας.

Κλειστοί παραμένουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, λόγω των συγκεντρώσεων, ενώ τα άτομα με ειδικές ανάγκες δεν κάνουν… ρούπι και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα!

Δείτε τα στιγμιότυπα που κατέγραψε η κάμερα του newsit.gr

Τα αιτήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Σύμφωνα με την ΕΣΑΜΕΑ, η διεκδίκησή τους αφορά στην αξιοπρέπεια, την ισότητα και την δικαιοσύνη για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, καθώς και την κοινωνική τους προστασία από την κοινωνικό-οικονομική κρίση.

Τέλος, ζητούν την προστασία των δικαιωμάτων τους, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, καθώς και την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος τους.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε