Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Δύο αδερφάκια ζουν εδώ και ένα μήνα στο Αττικό νοσοκομείο μέχρι να κριθούν κατάλληλοι οι γονείς τους

Δύο αδερφάκια ζουν εδώ και ένα μήνα στο Αττικό νοσοκομείο μέχρι να κριθούν κατάλληλοι οι γονείς τους

Μια απίστευτη ιστορία που αφορά δύο αδερφάκια που εδώ και ένα μήνα ζουν στο νοσοκομείο έφερε στο φως η εκπομπή Live News.

Εδώ και ένα μήνα δύο αδερφάκια ζουν με εισαγγελική εντολή σε νοσοκομείο μέχρι να κριθεί η καταλληλόλητα των γονιών τους.

Πρόκειται για την Πανδώρα και τον Οδυσσέα, 3,5 και 2,5 ετών αντίστοιχα, που μένουν εδώ και ένα μήνα στην παιδιατρική κλινική του Αττικού Νοσοκομείο και κόλλησαν και κορονοϊό.

Η εισαγγελία έδωσε εντολή να ερευνηθεί εάν το οικογενειακό περιβάλλον είναι ικανό να φροντίσει τα παιδιά, αλλά υπάρχει καθυστέρηση. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εκφράζουν το φόβο πως υπάρχει η πιθανότητα να κλέψει κάποιος τα παιδιά.

Τα δύο αδερφάκια δεν έχουν ούτε ψυχολογική υποστήριξη ούτε δημιουργική απασχόληση, με τον Μιχάλη Γιαννακό, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, να τονίζει πως είναι κρίμα τα παιδιά να έχουν εγκαταλειφθεί σε νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακός υπάρχουν προνοιακές δομές όπως στο κέντρο βρεφών Μητέρα για να φιλοξενούνται με ασφάλεια τα παιδιά.

Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, καθώς υπάρχουν 28 παιδιά στο Παίδων Αγία Σοφία,  15 στο Αγλαϊα Κυριακού και 9 στο Παίδων Πεντέλης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις