Ελλάδα

Δυο νέα περιστατικά με πυροβολισμούς σημειώθηκαν στον Έβρο

Νέα περιστατικά με πυροβολισμούς στον αέρα από περίπολα των Τούρκων στον Έβρο καταγράφηκαν χθες Τρίτη και σήμερα Τετάρτη.

Το πρώτο περιστατικό σύμφωνα με την Καθημερινή σημειώθηκε στις 8 το βράδυ της Τρίτης κοντά στο χωριό Μαράσια όταν στελέχη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που συμμετείχαν σε ενέδρα σε χέρσο τμήμα της ελληνοτουρκικής μεθορίου πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού Ξηράς, που ενημέρωσαν την ηγεσία τους, ενώ σήμερα το απόγευμα σημειώθηκε νέο περιστατικό κοντά στο χωριό Τυχερό, με πρωταγωνιστές Τούρκους αστυνομικούς που άνοιξαν πυρ στον αέρα, κατά τη διάρκεια περιπολίας με βάρκα κατά μήκος του ποταμού.

Να θυμίσουμε πως αντίστοιχα επεισόδια κατά μήκος της συνοριογραμμής είχαν προηγηθεί τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, ενώ όπως αναφέρει η Καθημερινή

αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας αποδίδουν τα περιστατικά στην προσπάθεια της Τουρκίας να διατηρήσει την ένταση στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή στόχευση των τουρκικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν συγκεκριμένα περάσματα κατά μήκος των ποτάμιων συνόρων, στον Έβρο.

Πηγή: Καθημερινή

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έλενα Κρεμλίδου: Καταδικάστηκε σε 2 χρόνια ο αστυνομικός για το revenge porn – «Μέχρι η ντροπή να αλλάξει μεριά» έγραφε η μπλούζα της
«Η ιστορία ξεκίνησε από το 2018 και ήθελα να αυτοκτονήσω όταν το έμαθα. Τότε ντρεπόμουν και χαίρομαι που δεν το έκανα, γιατί τώρα δεν ντρέπομαι»
Η Έλενα Κρεμλίδου με τη δικηγόρο της
Χάρης Θεοχάρης για την επίθεση στο γραφείο του: Πράξη δειλίας και τυφλής βίας, η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται
«Κανείς δεν τραυματίστηκε και αυτό είναι το μόνο παρήγορο στοιχείο μιας ενέργειας που δεν στρέφεται μόνο εναντίον προσώπων, αλλά εναντίον των θεσμών και της ίδιας της πολιτικής ζωής»
Επίθεση στο γραφείο του Χάρη Θεοχάρη