Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Δύο συλλήψεις ατόμων που «έσπαγαν» συνδρομητικά κανάλια με παράνομες συσκευές

τηλεκοντρόλ τηλεόραση

Συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία «έσπαγαν» συνδρομητικά κανάλια και τα εγκαθιστούσαν σε ενδιαφερόμενους, βγάζοντας λεφτά από αυτό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για τη διερεύνηση των υποθέσεων αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εμπλεκόμενοι, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα μέσα και εφαρμογές, αποκωδικοποιούσαν και αναμετέδιδαν συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια σε ενδιαφερόμενους χρήστες έναντι χρηματικής αμοιβής.

Πως τους έπιασαν

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης της μιας υπόθεσης εντοπίστηκε σελίδα σε social media, μέσω της οποίας διαφημίζονταν οι υπηρεσίες σχετικά με συνδρομητικά τηλεοπτικά κανάλια.

Από την περαιτέρω διερεύνηση προέκυψαν ως εμπλεκόμενοι αλλοδαπός και Έλληνας, κάτοικοι Αθηνών και Χανίων, αντίστοιχα, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν για τις οικονομικές συναλλαγές τους διαδικτυακή εφαρμογή, όπου διατηρούσαν δύο λογαριασμούς.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθη ο αλλοδαπός γιατί στο σπίτι του βρέθηκε τηλεόραση συνδεδεμένη στο ίντερνετ, έχοντας εγκατεστημένο λογισμικό που έδινε τη δυνατότητα παρακολούθησης συνδρομητικών καναλιών χωρίς συνδρομή και χωρίς το νόμιμο εξοπλισμό.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του Έλληνα στην Αθήνα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή επίσης συνδεδεμένη στο ίντερνετ και την τηλεόραση, που «έσπαγε» συνδρομητικά κανάλια, και γι αυτό συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξετασθούν εργαστηριακά.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις