Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Δύο top προορισμοί κοντά στην Αθήνα για τους λάτρεις του βουνού

Δύο top προορισμοί κοντά στην Αθήνα για τους λάτρεις του βουνού

Η θερμοκρασία έχει ανέβει επικίνδυνα και έτσι ήδη ξεκίνησες να αναζητάς τη δροσιά. Υπάρχουν προορισμοί κοντά στην Αθήνα που σου την προσφέρουν.

Μπορείς να τους επισκεφτείς ακόμη και για λίγες μόνο ημέρες ώστε να ξεκουραστείς και να ξεφύγεις από την καθημερινότητα. Ποιοι είναι όμως οι προορισμοί κοντά στην Αθήνα που όταν πας θα απολαύσεις τη φύση, θα κάνεις βόλτες στα δρομάκια τους και θα γευτείς τοπικές λιχουδιές; Φυσικά η Αράχωβα και τα Τρίκαλα Κορινθίας.

Η Αράχωβα είναι ο πιο γνωστός χειμερινός προορισμός κοντά στην Αθήνα. Πολλοί την αποκαλούν Μύκονο του χειμώνα.

Όσοι όμως ξέρουν πραγματικά την Αράχωβα, έχουν πάει αρκετές φορές ή έχουν ζήσει εκεί λένε πως οι καλύτερες εποχές για να την επισκεφτείς είναι η άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η Αράχωβα απέχει από την Αθήνα 167 χιλιόμετρα, περίπου δηλαδή δύο ώρες εάν ταξιδεύεις με αυτοκίνητο. Έχει τα δικά της πετρόκτιστα γραφικά σοκάκια στην καρδιά του χωριού, μαγαζιά για φαγητό, για καφέ και για ποτό εξαιρετικά και με απίστευτη θέα.

Η πλατεία Λάκκα της Αράχωβας, αποτελεί το κεντρικό σημείο συνάντησης κατοίκων αλλά και επισκεπτών. Εκεί ξεκινούν την ημέρα τους πίνοντας καφεδάκι, τρώγοντας πρωινό, αλλά και δοκιμάζοντας πολλά και νόστιμα γλυκά.

Τα παραδοσιακά καφενεία της Αράχωβας έχουν πλέον εκμοντερνιστεί, χωρίς όμως να χάσουν τον χαρακτήρα τους και διατηρώντας την αύρα του παρελθόντος.

Διαβάστε πρισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις