Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δυστύχημα με Ferrari: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που κόστισε τη ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού

Δυστύχημα με Ferrari: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που κόστισε τη ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που κόστισε την ζωή του Τζώρτζη Μονογυιού λίγα λεπτά πριν το τροχαίο δυστύχημα στη Βούλα.

«Λίγα λεπτά πριν το μοιραίο τροχαίο στη Βούλα συνάντησα τυχαία τον Τζώρτζη στον δρόμο με το καινούργιο του αυτοκίνητο και χαιρετηθήκαμε. Φαινόταν χαρούμενος» λέει στο newsit.gr, φίλος του άτυχου Τζώρτζη Μονογυιού, ο Γιώργος Γερολυμάτος.

Ο φίλος του αδικοχαμένου 45χρονου και έμπορος αυτοκινήτων και περιγράφει στο newsit.gr τις τελευταίες στιγμές του Τζώρτζη και πώς το παιχνίδι της μοίρας για εκείνον ήταν τόσο σκληρό. «Ήταν μια χαρά παιδί, ήταν χαρούμενος με το αυτοκίνητο. Συναντηθήκαμε τυχαία, εκεινος ενώ γύριζε από την παραλαβή του νέου του αυτοκινήτου και εγώ θα πήγαινα προς Ανάβυσσο. Χαιρετηθήκαμε, φαινόταν πολύ καλά».

Ο κος. Γερολυμάτος εξηγεί αποκλειστικά στο newsit.gr τι ακριβώς δύναμη έχει το μοιραίο αυτοκίνητο. «Το αμάξι αυτό είναι το Ferrari 488, δεν είναι οποιαδήποτε Ferrari. Αυτό το αμάξι είναι για πίστα, σαν formula. Είναι η πιο γρήγορη και η πιο ακριβή Ferrari που υπάρχει και αν δεν γνωρίζεις θα σου γυρίσει για πλάκα. Το αυτοκίνητο το είχε πάρει 500 με 550.000€ και δεν είχε προλάβει να το εκτελωνίσει. Το αμάξι αυτό φτάνει γύρω στις 800.000€. Μοντέλο του ’19. Ήταν η πρώτη βόλτα που το ‘βγαλε. Το ξεφόρτωσαν στην Βούλα, απέναντι από το Ασκληπιείο, με νταλίκα και σκοτώθηκε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά. Κάποιος γνωστός του, έμπορος, το έφερε μεταχειρισμένο από το εξωτερικό.

Όλα τα Ferrari και τα super cars είναι τετρακίνητα. Αυτό είναι πισω-κίνητο, με 700 άλογα με 2 τουρμπίνες. Είχε πάρα πολλή δύναμη. Τέτοια αυτοκίνητα, όπως είχε κι ο Παντελίδης και ο Μadclip, τέτοιο έχω κι εγώ, τα παίρνουν ξαφνικά, και αν δεν έχεις οδηγήσει ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο και δεν έχεις κάποια εμπειρία πάνω σε αυτά τα αμάξια κάποια χρόνια, δεν μπορείς να το οδηγήσεις. Είναι πολύ εύκολο να σου ντελαπάρει εάν δεν γνωρίζεις. Μπορεί ο Τζώρτζης εκεί στην στροφή να πάτησε λίγο παραπάνω το γκάζι και να γύρισε το αμάξι. Ήταν μια χαρά παιδί, είχαμε βρεθεί παλιότερα σε τραπέζια».

Το «θηρίο» που πάει από τα 0 χλμ. στα 100 σε 3 δευτερόλεπτα

Η κατακόκκινη Ferrari 488 Pista που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός πρόκειται για ένα υπερ-αυτοκίνητο με κινητήρα V8 που έχει χωρητικότητα 3,9 λίτρα. Η απόδοση του συγκεκριμένου κινητήρα φτάνει τους 670 ίππους ενώ πηγαίνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα σε – μόλις – 3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε παρουσιάσει πρώτα το μοντέλο Ferrari 488 και μετά παρουσίασε το την αναβαθμισμένη εκδοχή του αυτοκινήτου την οποία και ονόμασαν «Pista».

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις