Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: «Δεν έχουμε φρένα» – Οι δραματικές εκκλήσεις του Πέτρου Γιάμαλη

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: «Δεν έχουμε φρένα» – Οι δραματικές εκκλήσεις του Πέτρου Γιάμαλη

«Ο συρμός δεν είχε φρένα από την ώρα που ξεκίνησε από την Κηφισιά» αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας του εργοδηγού που έχασε τη ζωή του χθες Τρίτη (16.11.2021) στο δυστύχημα που σημειώθηκε στις γραμμές του ΗΣΑΠ όταν συγκρούστηκαν δύο συρμοί κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης των γραμμών.

Ο επί 16 χρόνια εργοδηγός του ΗΣΑΠ, ο 41χρονος Πέτρος Γιάμαλης έχασε τη ζωή του χθες, με τον δικηγόρο της οικογένειάς του να αποκαλύπτει ότι από τις ενδοεπικοινωνίες ακούγεται να λέει πως «δεν έχουμε φρένα, η πορεία μας είναι ανεξέλεγκτη».

Επικαλούμενος μαρτυρίες, ο Δημήτρης Φούτσης αποκάλυψε ότι ο συρμός δεν είχε φρένα από την ώρα που ξεκίνησε την πορεία του και ότι έτσι προκλήθηκε το δυστύχημα.

Μάλιστα, τόνισε ότι ο εργοδηγός ήταν αυτός που έσωσε τους συναδέλφους του, λέγοντάς τους να πηδήξουν σε συγκεκριμένο σημείο στο Νέο Ηράκλειο και τελικά έμεινε τελευταίος στον ανεξέλεγκτο συρμό, πριν τη σύγκρουση με άλλο ακινητοποιημένο τραίνο στον Άγιο Νικόλαο, ώστε να σταματήσει η πορεία του.

«Δεν μπορεί να πήγαινε με ταχύτητα μόνο 50 χλμ/ώρα», δήλωσε με εμφατικό τρόπο ο δικηγόρος και εκτίμησε ότι η ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί ήταν μεγαλύτερη των 100 χλμ/ώρα κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι υπήρχαν και άλλα αντίστοιχα συμβάντα με τον συγκεκριμένο συρμό τους τελευταίους δύο μήνες, αναφέροντας και άλλες μαρτυρίες ανθρώπων μετά το δυστύχημα ενώ επισήμανε πως ο εν λόγω συρμός ανήκε σε μία αυστριακή εταιρεία, που είχε αναλάβει εργολαβικά από την ΣΤΑΣΥ τις εργασίες λείανσης στις γραμμές. Ήταν ιδιοκατασκευή, για την οποία εγείρονται – όπως είπε – ζητήματα ασφαλείας.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή του δίνει ο οδηγός της μηχανής

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή του δίνει ο οδηγός της μηχανής που τα ξημερώματα τα της Τρίτης με σπασμένα φρένα έπεσε πάνω στο συρμό που τοποθετήθηκε σκόπιμα προκειμένου να ανακοπεί η ξέφρενη πορεία του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο την εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρο Ρεβύθη, ο οδηγός της λοκομοτίβας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ την ίδια ώρα τα συνδικαλιστικά όργανα του οργανισμού τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσουν προκειμένου να αποφασίσουν για το πω θα κινηθούν μετά το περιστατικό.

Ο αλλοδαπός οδηγός της μηχανής ο όποιος είναι υπάλληλος της αυστριακής εργολαβικής εταιρείας που έχει αναλάβει την λείανση των γραμμών του ΗΣΑΠ, έχει χτυπήσει σε πολλά σημεία του σώματος του.

«Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή του» λέει στο newsit.gr, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Ο δεύτερος Έλληνας που επέβαινε στη λοκομοτίβα και τραυματίστηκε είναι καλά στην υγεία του. Μάλιστα βγήκε από το νοσοκομείο και βρίσκεται στο σπίτι του».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις