Κυριακή, 26 Μαΐ
24oC Αθήνα

e-ΕΦΚΑ: Οι εργάτες γης θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την ασφαλιστική τους κατηγορία

e-ΕΦΚΑ: Οι εργάτες γης θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα την ασφαλιστική τους κατηγορία

Οι απασχολούμενοι ως εργάτες γης θα έχουν πια τη δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ισότιμα για όσους επιθυμούν να λάβουν υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές στο πέρας του ασφαλιστικού βίου τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ.

Για τον λόγο αυτό, τέθηκε σε λειτουργία στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας, οι αποκλειστικά απασχολούμενοι ως εργάτες γης μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία, στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν.

Ειδικότερα, η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας αφορά τόσο στα έτη 2020-2022, όσο και στο τρέχον έτος 2023, υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να απασχολούνται ως εργάτες γης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

– Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους κύριας ασφάλισης και ισχύει για όλο το έτος.

– Η προθεσμία υποβολής της αίτησης-δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία  31/3/2023.

– Ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση-δήλωση επιλογής κατηγορίας, θα ενταχθούν στην πρώτη ασφαλιστική κατηγορία αγροτών.

 Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν το αίτημά τους, ακολουθούν την εξής διαδρομή, μέσω του www.efka.gov.gr, (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: Ενότητα Αγρότες → Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Εργατών Γης, ).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις