Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

E – learning: Το κλειδί στην επιμόρφωση

E – learning: Το κλειδί στην επιμόρφωση

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και των συνεχών αλλαγών στις επιχειρηματικές πρακτικές η επιβίωση των επιχειρήσεων εξαρτάται άμεσα απ’ την επικαιροποιημένη κατάρτιση και επιμόρφωση του προσωπικού τους.

Σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε το e-learning, η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και κατάρτιση, αποτελεί την απάντηση. Σχεδόν ένα στα δύο στελέχη εταιρειών που έχουν συμμετάσχει με εταιρικό πρόγραμμα στο e-learning του ΕΚΠΑ είναι ηλικίας 35-44 ετών. Συγκεκριμένα, τα στελέχη ηλικίας 35-44 ετών αποτελούν το σχεδόν 40% του συνόλου των επανακαταρτισθέντων στελεχών και ακολουθούν συνάδελφοί τους ηλικίας 25-34 ετών (26%) και 45-54 ετών (25%). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί επί 16 έτη «όσα στελέχη νοιώθουν ότι είναι πιο ενεργά τείνουν να ενισχύουν τις δεξιότητες τους με τα προγράμματα κατάρτισης».
Όπως δήλωσε ο επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Παναγιώτης Πετράκης «η εταιρική κατάρτιση δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά όρο επιβίωσης και κυρίως υπεροχής για μια εταιρεία ή έναν οργανισμό στο δύσκολο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον της σύγχρονης αγοράς». Το e-learning του ΕΚΠΑ έχει προσφέρει εταιρική κατάρτιση σε περισσότερες από 400 εταιρείες και περισσότερα από 6.500 στελέχη.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή προγράμματα είναι:
Προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών Τραπεζών και προετοιμασίας για τις εξετάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας
Μέθοδος Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά Φυτά
Δίκαιο και Οικονομικά
Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων
Digital Marketing
Κλινική Διατροφή
Business English
Ηγεσία
Η εκπαιδευτική μεθοδολογία που ακολουθείται διαμορφώνεται κάθε φορά σύμφωνα με τις ανάγκες των επιχειρήσεων και ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί να περιλαμβάνει εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση, live streaming συναντήσεις, δια ζώσης συναντήσεις με εισηγητές ή ταχύρρυθμα σεμινάρια στο χώρο εργασίας.
Στο πλαίσιο της διασύνδεσης της θεωρητικής γνώσης με τις δεξιότητες και την εφαρμοσμένη γνώση που ζητά η αγορά εργασίας, το e-learning του ΕΚΠΑ έχει προχωρήσει σε συνεργασίες με φορείς ή εταιρείες που στόχο έχουν την ανάδειξη των αναγκών επιμόρφωσης σε συγκεκριμένους τομείς όπως π.χ., η συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Logistics, με το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη,με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (International Union of Architects – UIA),με το γερμανικό οργανισμό REFA για τον τομέα της Εργασίας κ.ά.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε