Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

ΕΔΕ μετά τη δημόσια καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από δημοτικούς αστυνομικούς

ΕΔΕ μετά τη δημόσια καταγγελία γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση από δημοτικούς αστυνομικούς

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του δήμου Αθηναίων, καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr- ο Κώστας Μπακογιάννης έδωσε εντολή να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνηθεί η δημόσια καταγγελία που έκανε νεαρή γυναίκα για σεξουαλική παρενόχληση από δημοτικούς αστυνομικούς. 

Με βίντεο στον λογαριασμό της στο TikTok, η Δήμητρα Λιαράκου καταγγέλλει ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση, στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας, στο κέντρο της Αθήνας. 

Όπως καταγγέλλει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Δημοτική Αστυνομία στην Αγίου Κωνσταντίνου, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να πάρει πίσω τις πινακίδες του αυτοκινήτου της, δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από δημοτικούς υπαλλήλους.

Η ίδια λέει ότι, επειδή δεν μπορούσε να βρει την ασφάλεια αυτοκινήτου, τους ζήτησε να την βρουν ηλεκτρονικά. Τότε ο ένας αστυνομικός της είπε «να πάει σπίτι του να βρουν την Ασφάλεια, ενώ ο άλλος χασκογελούσε δίπλα του».

«Μου λέει ο ένας αστυνομικός να πάμε σπίτι του για να βρούμε την ασφάλεια και ο άλλος χασκογελούσε».

Όταν επέμεινε να βρουν την ασφάλεια ηλεκτρονικά ο αστυνομικός την ρωτούσε: «Τι μπορείς να κάνεις εσύ για μένα».

«Είμαι τόσο συγχυσμένη, ένιωσα πως με υποτιμάνε τόσο πολύ, δεν μπορείτε να το φανταστείτε», αναφέρει και συμπληρώνει: «Σηκώθηκα και έφυγα. Ήταν τρεις άνδρες όπου και οι τρεις –με συγχωρείτε για την έκφραση- με καβ…νε».

@dimitra_liarakou #foryoupage #mpesfypgamw #pageforyou ♬ πρωτότυπος ήχος – Dimitra Liarakou

«Γενικά έχω πάρα πολύ δυνατή προσωπικότητα, θα μπορούσα να μην έχω. (…) Ο μόνος λόγος που είμαι έτσι είναι γιατί όσο μεγαλώνω, συνειδητοποιώ πού σκατά ζω. Και νιώθω ότι δεν μπορεί να καταλάβει κανένας άνδρας πως νιώθω αυτή τη στιγμή. Όχι πως όλες οι γυναίκες μπορούν…», καταλήγει στο βίντεο της.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις