Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εφαρμογή προβλέπει τι κίνηση θα κάνει το Πάσχα – Πώς λειτουργεί

Εφαρμογή προβλέπει τι κίνηση θα κάνει το Πάσχα – Πώς λειτουργεί

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με την κίνηση στους δρόμους, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια και στα ΚΤΕΛ να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και την ασφάλεια των πολιτών έχουν ληφθεί και έκτακτα μέτρα από την Τροχαία. 

Πώς όμως μπορούν να αποφύγουν οι οδηγοί την μεγάλη ταλαιπωρία αυτές τις ημέρες; Σε αυτό μπορεί λοιπόν να βοηθήσει μια νέα υπηρεσία / εφαρμογή πρόβλεψης στην Ολυμπία Οδό, που θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε καλύτερα το ταξίδι σας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιόδους που οι αυτοκινητόδρομοι συγκεντρώνουν μεγάλη κυκλοφορία, όπως σε μαζικές εξόδους τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο.

Με αυτή την εφαρμογή οι ταξιδιώτες έχουν πλέον την δυνατότητα να λαμβάνουν τις εξής πληροφορίες:

  1. Να βλέπουν την τρέχουσα κυκλοφορία σε δύο σταθερά σημεία του αυτοκινητόδρομου, στα διόδια της Ελευσίνας και τα διόδια του ισθμού κατά την αναγραφόμενη μέρα και ώρα. Δεδομένα που μπορούμε βέβαια να πάρουμε και από την Google με μεγάλη ακρίβεια και όχι μόνο από δύο σημεία.
  2. Να βλέπουν την πρόβλεψη της κυκλοφορίας στους σταθμούς της Ελευσίνας και του Ισθμού, και για τις δύο κατευθύνσεις για τις επόμενες τρεις ημέρες (72 ώρες).

Δείτε ΕΔΩ την εφαρμογή

Η εν λόγω εφαρμογή στηρίζεται σε έναν αλγόριθμο που παρέχει προβλέψεις της κυκλοφορίας, μετά από εισαγωγή δεδομένων διελεύσεων από τους συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων, στατιστικά στοιχεία κυκλοφορίας, στοιχεία ημερολογίου (αργίες και γιορτές), μετεωρολογικές προβλέψεις κ.λπ..

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις