Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Συναγερμός για κρέας με σαλμονέλα (pic)

Συναγερμό σήμανε ο ΕΦΕΤ για παρτίδα από σεφταλιές με χοιρινό κρέας, καθώς όπως αναφέρει είναι επικίνδυνες.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η συγκεκριμένη παρτίδα βρέθηκε να έχει σαλμονέλα, και γι αυτό πρέπει όσοι έχουν αγοράσει τις εν λόγω σεφταλιές να μην τις καταναλώσουν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας εκτός πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.

Το προϊόν με την εμπορική ονομασία «FRESH FROZEN ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ», με LOT 20219471, Ημ. Κατάψυξης: 05/03/2021 και Ανάλωση πριν από: 05/03/2022, που παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Χ. ΜΙΧΑ ΑΕΒΕ Θέση Κανάλι, Υψηλάντης Βοιωτίας, και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού SALMONELLA spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

seftalies

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κάλλι Αναγνώστου για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: «Είναι δυνατόν να λέμε ότι δεν ξέραμε για νεκρούς στο Μάτι; Ντροπή και ανήθικο»
«7,5 χρόνια μετά, όλοι ξέραμε ότι υπήρχαν νεκροί από νωρίς, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά δεν μπορώ να δέχομαι να προσβάλλουν εμάς, αν δεν μπορείς να μιλήσεις με αλήθεια είναι προτιμότερο να σιωπάς» λέει η εγκαυματίας από την πυρκαγιά
Κάλλι Αναγνώστου για την «Ιθάκη» του Αλέξη Τσίπρα: «Είναι δυνατόν να λέμε ότι δεν ξέραμε για νεκρούς στο Μάτι; Ντροπή και ανήθικο»
Συνελήφθησαν τέσσερις διαρρήκτες που «ρήμαξαν» 16 εταιρείες και σπίτια στην Θεσσαλονίκη - Βίντεο ντοκουμέντο
Οι τέσσερις συλληφθέντες ηλικίας 34, 36, 41 και 47 χρόνων κατηγορούνται πως αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 298.000 ευρώ μέσα σε ένα διάστημα τεσσάρων μηνών
Διαρρήξεις