Ελλάδα

Έφυγαν οι πρώτοι, έφθασαν οι δεύτεροι στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό – Φωτογραφίες

Κατά εκατοντάδες αποχωρούν τις τελευταίες ώρες οι πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά στο κέντρο που έχει στηθεί στο στρατόπεδο του Σχιστού. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ήδη από το πρωί, στα πούλμαν με προορισμό την Ειδομένη έχουν επιβιβαστεί περισσότερα από 800 άτομα, που έφτασαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά, από τη Χίο και τη Μυτιλήνη. Πριν από λίγη ώρα έφθασαν στο Σχιστό οι μετανάστες και πρόσφυγες στους οποίους δεν επετράπη να περάσουν τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Νωρίτερα, περίπου 800 αναχώρησαν με προορισμό την Ειδομένη.

Στον Σχιστό, εθελοντές ενημερώνουν τους πρόσφυγες για την πορεία που θα ακολουθήσουν προκειμένου να καταλήξουν στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και τους παρέχουν πληροφορίες για το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι μεταναστών, στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ένας 15χρονος που δεν πρόλαβε να ξεφύγει από το τσουνάμι μπορεί να αλλάξει τη χρονολογία της προϊστορικής έκρηξης
Η νέα ανάλυση του σκελετού, μέσω ραδιοχρονολόγησης, φαίνεται να τοποθετεί την έκρηξη περίπου στο 1500 π.Χ., δηλαδή νωρίτερα από προηγούμενες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για το 1600 π.Χ.
Στιγμιότυπο από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, στην Σαντορίνη