Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Εγγραφές πρωτοετών 2017: Έως αύριο η προθεσμία

εγγραφές πρωτοετών 2017

Έως και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές πρωτοετών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Διαβάστε τι ισχύει.

Ίσα ίσα προλαβαίνετε την προθεσμία για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι η προθεσμία λήγει αύριο, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και δίνει χρήσιμες συμβουλές για τη συμπλήρωση της εγγραφής.

Συμβουλές για το eregister.it.minedu.gov.gr

Φέτος, για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 ισχύει το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής. Η κατάθεση δικαιολογητικών δηλαδή δεν είναι αναγκαία.Έτσι, οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης και συλλογής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu. Πώς; Εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Οι σχολικές μονάδες θα παρέχουν υποστήριξη στους επιτυχόντες όσον αφορά τους κωδικούς πρόσβασης. Μετά την είσοδο στην εφαρμογή για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 θα υπάρχει διαθέσιμο αναλυτικό εγχειρίδιο.

Στην περίπτωση που έχουν εγγραφεί από προηγούμενο έτος σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα δηλώνουν τη Σχολή ή το Τμήμα στο οποίο είναι ήδη εγγεγραμμένοι. Με αυτόν τον τρόπο, θα αιτούνται ταυτόχρονα τη διαγραφή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή στη νέα Σχολή ή στο νέο Τμήμα.

Προσωπικά – ατομικά στοιχεία για τις εγγραφές πρωτοετών 2017

Η αίτηση για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 ενέχει χαρακτήρα Υπεύθυνης Δήλωσης. Οι επιτυχόντες θα καλούνται να συμπληρώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), ο οποίος θα επιβεβαιώνεται μέσω διαλειτουργικότητας με το Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ.

Αν τα ατομικά στοιχεία που εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην εφαρμογή στο πλαίσιο με τίτλο «Προσωπικά Στοιχεία Επιτυχόντα (Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ)», δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου, τότε οι επιτυχόντες πρέπει να προβούν στην άμεση διόρθωση μέσω σχετικής αίτησης σε οποιοδήποτε ΚΕΠ.

Οι εγγραφέντες για να έχουν πρόσβαση στις ακαδημαϊκές υπηρεσίες της κάθε Σχολής και Τμήματος, θα πρέπει να επιδείξουν στη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να γίνει η ταυτοπροσωπία τους.

Διευκρινίσεις

Για τις Στρατιωτικές, Αστυνομικές και τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας η διαδικασία θα καθοριστεί από τα αρμόδια Υπουργεία. Το ίδιο θα συμβεί για τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τους ίδιους τους επιτυχόντες ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο.

Εγγραφές πρωτοετών 2017 – 2018 ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ηλεκτρονική διεύθυνση eregister.it.minedu

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις