Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Εγγραφές πρωτοετών 2017: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

εγγραφές πρωτοετών 2017

Πότε θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών 2017-2018. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει για τις εγγραφές.

Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η ανακοίνωση της ημερομηνίας για τις εγγραφές πρωτοετών 2017. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές πρωτοετών 2017 θα δημοσιοποιηθούν σύντομα με εγκύκλιο.

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρσι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών 2016 πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από Δευτέρα 5 μέχρι Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016. Επομένως, εκτιμάται ότι φέτος οι εγγραφές πρωτοετών 2017 θα γίνουν την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου έως και την Δεύτερα 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών- Αττικής, δίνει συμβουλές για τους φοιτητές εκείνους που θα αναγκαστούν να μείνουν σε άλλη πόλη για να σπουδάσουν και θα νοικιάσουν σπίτι.

Συμβουλές για το φοιτητικό σπίτι

1. Σε όλες τις φοιτητουπόλεις της χώρας υπάρχει τόσο επάρκεια διαθέσιμης φοιτητικής κατοικίας όσο και νόμιμα μεσιτικά γραφεία που ασχολούνται εξειδικευμένα με τη μίσθωσή τους.

2. Τα σπίτια στα κέντρα των πόλεων είναι, κατά κανόνα, παλαιότερα. Τις περισσότερες φορές είναι και ακριβότερα σε σχέση με αυτά που βρίσκονται στην περιφέρειά τους.

3. Να ελέγχουν την τοποθεσία του σπιτιού. Ύστερα, τη γειτονιά και τι υπηρεσίες παρέχει αυτή (super market, τράπεζες, τακτική αστική συγκοινωνία, πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη, κλπ).

4. Να ελέγχουν καλά το σπίτι για να διαπιστώσουν τυχόν βλάβες. Αν υπάρχουν, να τις επισημάνουν στον ιδιοκτήτη, ώστε να τις διορθώσει πριν αρχίσουν να το κατοικούν.

5. Η μίσθωση κατοικίας ισχύει τουλάχιστον για τρία χρόνια. Αυτό ισχύει ακόμα και αν έχει συμφωνηθεί μικρότερος ή αόριστος χρόνος. Μετά την παρέλευση της τριετίας, η μίσθωση μπορεί να λήξει οποτεδήποτε.

6. Στις μισθώσεις κατοικιών το ύψος του μισθώματος διαμορφώνεται ελεύθερα και δεσμεύει και τις δύο πλευρές.

7. Οι φοιτητές ή οι γονείς τους, αφού συμφωνήσουν, υπογράφουν γραπτό μισθωτήριο συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο. Στο συμβόλαιο υπάρχει ολόκληρο το συμφωνημένο μίσθωμα, το οποίο καταχωρίζεται στο taxisnet από τον ιδιοκτήτη και γίνεται αποδεκτό από τον φοιτητή.

8. Η καθυστέρηση καταβολής των δαπανών κοινοχρήστων και των λογαριασμών κοινής ωφελείας έχει τα ίδια αποτελέσματα καθυστέρησης του ενοικίου. Γι΄ αυτό πρέπει να ζητούν να ενημερώνονται εκ των προτέρων για το ύψος των λογαριασμών αυτών.

9. Για να αποφύγουν κάθε ταλαιπωρία συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να καταφεύγουν στα νόμιμα μεσιτικά γραφεία. Τα γραφεία λειτουργούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Προσοχή: Να αποφεύγουν να ανταποκρίνονται σε αγγελίες με χαμηλές τιμές ενοικίων που διαφημίζουν δήθεν μεσιτικές ή διαφημιστικές εταιρείες, που, για να τις δει κάποιος, απαιτείται να πληρώσει προκαταβολικά.

10. Η πιο συμφέρουσα λύση είναι, αντί να μισθώσουν μία κατοικία, να την αγοράσουν, είτε με μετρητά, είτε και με μικρό δάνειο. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί ενοικίου, θα καταβάλουν μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση σε ένα δικό τους ακίνητο, που, μετά το πέρας της φοιτητικής περιόδου, θα μπορούν είτε να συνεχίσουν να το μισθώνουν είτε να το πουλήσουν.

Οι βάσεις 2017

Δείτε εδώ τις βάσεις 2017 για κάθε σχολή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις