Ελλάδα

Έγινε η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο που έπαθε θερμοπληξία – Αισιοδοξία μετά το χειρουργείο 8,5 ωρών

Η επέμβαση έγινε στο Τορίνο και στέφθηκε με επιτυχία
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια πρώτη ανάσα ανακούφισης πήρε σήμερα (30/7/25) η οικογένεια του 15χρονου Δημήτρη που έχει διαγνωστεί με σοβαρή διαταραχή της ανιδρωσίας και έπαθε θερμοπληξία κατά τη διάρκεια βόλτας στο Μέτσοβο.

Ο 15χρονος Δημήτρης ξεπέρασε όλα τα προβλήματα της θερμοπληξίας που έπαθε στο Μέτσοβο, ωστόσο το συκώτι του έπαθε ανεπανόρθωτη βλάβη με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η μεταμόσχευση ήπατος. 

Το χειρουργείο 8,5 ωρών έγινε στο Τορίνο της Ιταλίας και όπως έγινε γνωστό, στέφθηκε με επιτυχία. Αμέσως μετά, το παιδί μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου, με την ελπίδα να επιστρέψει σύντομα υγιής και δυνατός στην Ελλάδα.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο 15χρονος Δημήτρης σώθηκε

«Πριν από λίγο έμαθα τα ευχάριστα νέα, οι ευχές όλης της Ελλάδος έπιασαν τόπο. Μετά από 8,5 ώρες απολύτως επιτυχημένου χειρουργείου, στο εξειδικευμένο Μεταμοσχευτικό Κέντρο στο Τορίνο της Ιταλίας, ο 15χρονος Δημήτρης σώθηκε!

Η μεταμόσχευση ήπατος ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σύντομα θα είναι πίσω στην Ελλάδα υγιής με την οικογένειά του».

«Συγχαίρω και ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους του ΕΣΥ, από το ΚΥ Μετσόβου που πρώτο υποδέχθηκε τον Δημήτρη σε κώμα, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα που έκανε τις πρώτες ενέργειες, το ΠΓΝ Ιωαννίνων που τον υποδέχθηκε, το ΕΚΑΒ που τον μετέφερε με ασφάλεια από τα Ιωάννινα στην Πάτρα στο ΠΓΝ στο Ρίο και μετά στο Τορίνο, αλλά κυρίως την Μονάδα ΜΕΘ Παίδων του Ρίο και τον Διευθυντή κ. Ηλιάδη που έδωσαν την ψυχή τους για να σωθεί αυτό το παιδί.

Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια και το παιδί σώθηκε. Είμαι ευτυχής και υπερήφανος» αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χανταϊός: Ιατρικό ανακοινωθέν από το «Αττικόν» για τον 70χρονο που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο – Είναι ασυμπτωματικός
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η απομόνωση εφαρμόζεται αποκλειστικά στο πλαίσιο επιτήρησης και πρόληψης, χωρίς να υπάρχει επιβεβαιωμένη λοίμωξη ή ένδειξη ενεργού νόσου
Óôéãìéüôõðï áðü ôï "Áôôéêüí" Íïóïêïìåßï, ôçí ÐáñáóêåõÞ 28 Öåâñïõáñßïõ 2020.
(EUROKINISSI
Ηράκλειο: «Ο μπαμπάς άνοιξε την πόρτα και πέταξε τη μαμά» – Η περιγραφή του παιδιού της 28χρονης
Συγκλονίζει η μητέρας της η οποία περιέγραψε στο newsit.gr όσα της αποκάλυψε ο εγγονός της - «Πονάω, ζαλίζομαι... δεν θυμάμαι» είναι μερικά από τα λιγοστά λόγια που βγαίνουν από το στόμα της 28χρονης
Το ζευγάρι στο Ηράκλειο