Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Η φωτογραφία και το ύψος του μονόζυγου – Τι ισχυρίζεται η 47χρονη

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Η φωτογραφία και το ύψος του μονόζυγου – Τι ισχυρίζεται η 47χρονη

Αρνείται κάθε συμμετοχή στον θάνατο του 50χρονου άνδρα στο Μοσχάτο η 47χρονη γυναίκα που έχει προφυλακιστεί.

Η απολογία της 47χρονης κράτησε αρκετές ώρες με την υπεράσπισή της να στέκεται σε μία φωτογραφία που τράβηξαν οι Αστυνομικοί όταν μπήκαν στο σπίτι στο Μοσχάτο και είδαν τον 50χρονο άνδρα απαγχονισμένο σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής T-Live. «Δεν είχα καμία συμμετοχή», τόνισε, μεταξύ άλλων. 

Αναλυτικά όσα ισχυρίστηκε η γυναίκα:

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Ο 50χρονος αυτοκτόνησε και συγκεκριμένα απαγχονίστηκε δια βρόχου. Το πιο καθοριστικό στοιχείο είναι η ίδια η φωτογραφία του αυτόχειρα, την οποία τράβηξαν οι προανακριτικοί υπάλληλοι όταν μετέβησαν στο σημείο, όπου προκύπτει ότι το ύψος του μονόζυγου που τοποθέτησε ο αυτόχειρας τη θηλιά σε σχέση με το πάτωμα ήταν περίπου 1,35-1,40 που βρέθηκε με τα πόδια στο έδαφος. Μπορούσε δηλαδή να σηκωθεί, να βάλει τα χέρια του στο έδαφος και να διασωθεί.

Άρα δεν υπήρχε καμία καρέκλα, σκαμνί ή οτιδήποτε άλλο που απαιτείτο για την τέλεση της πράξης ή που θα συντελούσε σε αυτή. Ο αυτόχειρας αφού τοποθέτησε τη θηλιά, έθεσε το βάρος του σώματός του μπροστά, ώστε να αυτοκτονήσει. Δεν απαιτείτο ούτε καρέκλα, ούτε κάτι πρόσθετο-παρά μόνο για να ανέβει στο μονόζυγο ευχερέστερα και κατά τρόπο ποινικά και ουσιαστικά είναι αδιάφορο στο επελθόν αποτέλεσμα του θανάτου η ύπαρξη καρέκλας. Θα είχε σημασία αν ο βρόχος ήταν σε τέτοιο ύψος και θα επέτρεπε στο σώμα να ίπταται, όχι στην προκειμένη περίπτωση που το μονόζυγο ήταν τόσο χαμηλά».

Στο μεταξύ η δικηγόρος της γυναίκας μιλώντας στην εκπομπή Live News λέει ότι η 47χρονη θα βγει από τη φυλακή  παρουσιάζοντας βήμα βήμα όλα τα σημεία που χτίζουν την υπεράσπισή της, που οδηγήθηκε στη φυλακή.

«Κατάφερε να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Κάνει υπομονή και περιμένει να αποδειχτεί αυτό που είπε εξαρχής, ότι δηλαδή ο 50χρονος αυτοκτόνησε».

Οι μαρτυρίες που θα επικαλεστεί η 47χρονη

Όπως θα πει η δικηγόρος, όλα είναι ανοιχτά και οι έρευνες συνεχίζονται. Στο στόχαστρο μπαίνει η παρουσία προσώπων στο διαμέρισμα πριν την 47χρονη.

Η ίδια καταγγέλλει αποκλειστικά στο «LIVE NEWS» και το βίντεο που έχει διαρρεύσει ως προϊόν συρραφής. Στο πλήρες υλικό φαίνεται πως η 47χρονη δε θέλει να σκοτώσει.

Πρόκειται για το βίντεο που σε άλλο σημείο φαίνεται να απειλεί.

47χρονη: Που πήγαν τα λεφτά, πες μου.

50χρονος: Στην ανακύκλωση. Αν δεν με σκοτώσεις εσύ τώρα, θα με σκοτώσουν στη φυλακή.

47χρονη: Τελείωσες και κατέστρεψες πολλές οικογένειες. Εγώ θα σε σκοτώσω σήμερα.

Σημείο κλειδί είναι πως σε επεισόδιο που προηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, πλήθος μαρτύρων θα καταθέσουν πως ο λογιστής ήταν υπό ψυχολογική πίεση και φόβο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις