Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Το κόλπο με τα leasing, οι «φιλόδοξες επενδύσεις» και η προώθηση ποδοσφαιριστών

Έγκλημα στο Μοσχάτο: Το κόλπο με τα leasing, οι «φιλόδοξες επενδύσεις» και η προώθηση ποδοσφαιριστών

Δεκάδες φαίνεται να είναι οι ανυποψίαστοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και γνωστά του πρόσωπα που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης από τον 50χρονο που βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του στο πολύκροτο έγκλημα στο Μοσχάτο, ενώ εκείνη την ώρα ήταν μαζί του και μια 47χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

Ο πατέρας των δύο παιδιών έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι υποσχέσεις του πατέρα των δύο παιδιών προς του πελάτες, αλλά και τα deal που έκλεινε για αυτούς, είχαν πέσει στο κενό, ενώ ταυτόχρονα εξαφανίστηκαν και μεγάλα χρηματικά ποσά που του είχαν εμπιστευτεί.

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τις τελευταίες 15 ημέρες να ξυλοκοπηθεί άγρια τουλάχιστον δύο φορές από ανθρώπους που έχασαν τις οικονομίες τους. Ακόμα και στην ιατροδικαστική που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά το θάνατο του στο σπίτι του στο Μοσχάτο, εντοπίστηκαν 10 κατάγματα στα πλευρά του τα οποία πρέπει να προήλθαν από τον ξυλοδαρμό που υπέστη το περασμένο Σάββατο στους χώρους της επιχείρησης του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει κι ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο 50χρονος ασφαλιστής και οικονομικός σύμβουλος είχε κυρίως τρεις ενασχολήσεις.

Οι επενδύσεις

Η πρώτη από αυτές, προέρχονταν από το αντικείμενο της δουλειάς του, καθώς αναλάμβανε να τοποθετήσει τα χρήματα των πελατών του σε κερδοφόρες μετοχές και άλλα επενδυτικά προγράμματα. Ωστόσο, τα χρήματα που είχε λάβει από του ανθρώπους που του τα είχαν εμπιστευτεί όχι μόνο δεν αυγατίστηκαν, αλλά χάθηκαν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η μίσθωση αυτοκινήτων με leasing

Η δεύτερη… ενασχόληση του ήταν να μισθώνει με συμβάσεις leasing αυτοκίνητα στο όνομα της εταιρείας του. Στην συνέχεια έβρισκε ανυποψίαστους πολίτες και τους ανέφερε ότι θα μπορούσε να περαστούν στην κατοχή τους, γλιτώνοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό ποσό σε σχέση με αυτά που θα έδιναν, για να τα αποκτήσουν από τις αντιπροσωπείες.

Έτσι τους έπαιρνε μια μεγάλη προκαταβολή, αναφέροντας τους ότι μετά από ένα με δύο χρόνια θα του δώσουν άλλο ένα σημαντικό ποσό και θα κανονίσει το όχημα να μεταβιβαστεί στο όνομα τους. Ο 50χρονος κρατούσε τα χρήματα που λάμβανε από πολίτες και πλήρωνε τα μηναία μισθώματα για το leasing των 65 αυτοκίνητων.

Πριν λίγο καιρό όμως ο 50χρονος σταμάτησε να καταβάλει τα μηνιαία μισθώματα με αποτέλεσμα τα συμβόλαια να “κοκκινίσουν” και να πρέπει να επιστραφούν τα οχήματα. Έτσι από τα deal με τα μισθωμένα αυτοκίνητα ο 50χρονος είχε στη κατοχή του πολλά “μαύρα” μετρητά , ενώ δεν πλήρωνε και το Φ.Π.Α του 24% που επιβαρύνεται κάθε ιδιώτης που αποκτά ένα leasing αυτοκίνητο.

Το μανατζάρισμα παικτών

Ο 50χρονος όμως, ασχολούνταν και με το μανατζάρισμα παικτών ποδοσφαίρων. Το θύμα του εγκλήματος στο Μοσχάτο ανεφέρε στα υποψήφια θύματα τα οποία ήταν κυρίως αθλητές μικρών κατηγοριών, ότι έχει τις άκρες να τους προωθήσει σε μεγαλύτερες ομάδες, έναντι φυσικά κάποια αμοιβής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις