Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Εγώ με τη βία δεν το είχα ποτέ” το κεντρικό σύνθημα πορείας για τον Ζακ Κωστόπουλο στο κέντρο της Αθήνας – [pics] – video

“Εγώ με τη βία δεν το είχα ποτέ” το κεντρικό σύνθημα πορείας για τον Ζακ Κωστόπουλο στο κέντρο της Αθήνας – [pics] – video

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν απόψε ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με αφορμή το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Με κεντρικό σύνθημα “Εγώ με τη βία δεν το είχα ποτέ”, περίπου 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο που ξεψύχησε ο 33χρονος και κατέληξαν στο Σύνταγμα.

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, “ένας άνθρωπος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας παρουσία άπραγων θεατών χωρίς να είναι απειλή. Η δίκαιη αυτοδικία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για το φρικιαστικό λιντσάρισμα και τον διασυρμό των ανθρώπων που κατατάσσονται στο περιθώριο και απειλούν τις βιτρίνες της ζωής των κανονικών ανθρώπων που ξεβολεύονται όταν κάτι τους χαλά την αισθητική”.

Ζακ Κωστόπουλος: Το χρονικό του θανάτου

Το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018 η κοινή γνώμη συγκλονισμένη πληροφορήθηκε για τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 33χρονου στη σπασμένη προθήκη ενός κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος στην περιοχή της Ομόνοιας.

Ο νεκρός ονομάζεται Ζακ Κωστόπουλος, που κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι και σήμερα, συνθήκες, βρέθηκε κλειδωμένος στο κατάστημα, από όπου στην προσπάθειά του να βγει έσπασε τη γυάλινη τζαμαρία.

Απέξω, ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου με τη συνδρομή ενός 55χρονου ιδιοκτήτη γραφείου, ενδεχομένως θεωρώντας ότι ο 33χρονος ήταν ληστής, του επιτέθηκαν συμβάλλοντας σε ένα βαθμό στον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ωστόσο, τόσο ο 73χρονος όσο και ο 55χρονος μετά τις απολογίες τους τις επόμενες ημέρες στην εισαγγελία αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, οροθετικού και ενεργού μέλους της ΛΟΑΤ κοινότητας των διεμφυλικών ατόμων, εμπλέκονται και άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς από το οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας, φαίνονται να κλωτσούν, ασκώντας αχρείαστη βία, στον ετοιμοθάνατο, ξαπλωμένο ήδη στο πεζοδρόμιο, Ζακ Κωστόπουλο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις