Ελλάδα

EgyptAir: Ο πιλότος δεν απάντησε στην τελευταία επικοινωνία!

Όταν τις 03:26 τα ξημερώματα της Πέμπτης (19.05.2016) ο ελληνικός πύργος ελέγχου δεν πήρε απάντηση από τον πιλότο του Airbus A320 της EgyptAir που αγνοείται εδώ και μερικές ώρες, "αφύπνισε" τις αιγυπτιακές αρχές! Δυο λεπτά αφού μπήκε στον αιγυπτιακό χώρο, το αεροπλάνο με τους 66 επιβαίνοντες χάθηκε από τα ραντάρ.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν 7 μίλια νοτιοανατολικά της θέσης Κούμπι στην ανατολική Κρήτη, δήλωσε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος. Η ώρα ήταν 03:29 τα ξημερώματα. Στις 03:26 ώρα Ελλάδος, ήταν η τελευταία επικοινωνία του ελληνικού πύργου ελέγχου με τον πιλότο, ο οποίος ωστόσο δεν απάντησε.

Αμέσως οι ελληνικές Αρχές κινητοποίησαν τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης, ενώ επικοινώνησαν και με την αιγυπτιακή πλευρά, η οποία ωστόσο αγνοούσε τα δεδομένα για το αεροσκάφος.

Όπως είπε ο κ. Λιντζεράκος στην επικοινωνία που είχε ο Πύργος Ελέγχου του FIR Αθηνών με τον πιλότο στις 02:55 τα ξημερώματα, ενώ βρισκόταν πάνω από την Κέα, εκείνος δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα. Μάλιστα τήρησε όλες τις συντεταγμένες που του δόθηκαν μέχρι να βγει από τον εναέριο ελληνικό χώρο. Στις 03.29 χάθηκε το στίγμα ενώ βρισκόταν στο FIR Καϊρου. Στις 03.26 προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το αεροπλάνο αλλά ο πιλότος δεν ανταποκριόταν στα καλέσματα των ελεγκτών. Επικοινωνήσαμε με τα στρατιωτικά ραντάρ αλλά δεν το έβλεπαν και επικοινωνήσαμε και με την Αίγυπτο αλλά και πάλι δεν το έβλεπαν.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ κ. ΛΙΝΤΖΕΡΑΚΟ

 

Το αεροσκάφος την ώρα της εξαφάνισής του βρισκόταν στα 37.000 πόδια και η ταχύτητά του ήταν 519 μίλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, καπετάνιος εμπορικού πλοίου φέρεται να είδε μία λάμψη στον ουρανό περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ νότια από την Κάσο και την Κάρπαθο - Μήνυμα από το 112 για πιθανό τσουνάμι
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω - Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές - Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας - Μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ
Ο χάρτης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Ανανεώθηκε πριν 51 λεπτά