Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Είδαν φως και… νερό στην Ύδρα! ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτοδότηση

Είδαν φως και… νερό στην Ύδρα! ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτοδότηση

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση στην Ύδρα. Το νησί είχε μείνει χωρίς ρεύμα και νερό από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (27.08.2018).

Καλώς το κι ας άργησε! Από τις 15:10, σχεδόν 34 ώρες μετά το μπλακ άουτ, η Ύδρα έχει και πάλι ρεύμα! Το νησί είχε βυθιστεί στο σκοτάδι από τα ξημερώματα της Κυριακής (27.08.2018) και εξαιτίας της διακοπής ρεύματος υπήρξε και διακοπή νερού, καθώς η μονάδα αφαλάτωσης λειτουργεί με ρεύμα!

Την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο νησί του Αργοσαρωνικού ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηλεκτροδότηση στην Ύδρα αποκαταστάθηκε πλήρως στις 15:10.

Η βλάβη που βύθισε για σχεδόν μιάμιση μέρα το νησί στο σκοτάδι, αναγκάζοντας τουρίστες να φύγουν άρον άρον και επαγγελματίες του νησιού να υποστούν ζημίες, εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης και συνεχίζουν τις εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο. Για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών, στο νησί παραμένουν γεννήτριες ισχύος 3 ΜW προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

Όλη η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της μερικής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από σήμερα το πρωί στις 11.00, αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρο το νησί στις 15.10.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν βλάβη που εντοπίστηκε στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του Δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο.

Παράλληλα για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη (Η/Ζ) συνολικής ισχύος 3 ΜW, διασφαλίζοντας την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.

Αποκαταστάθηκε και η υδροδότηση

Η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων αναφέρει: “Χωρίς ρεύμα και νερό παρέμενε από τις 5.30 τα ξημερώματα της Κυριακής η Ύδρα, όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί από πιθανή βλάβη στο δίκτυο διανομής. Η διακοπή της ηλεκτροδότησης είχε άμεση συνέπεια και στην υδροδότηση του νησιού, αφού δεν λειτουργούσε η μονάδα αφαλάτωσης.

Η Περιφέρεια, η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου αλλά και το προσωπικό ενδιαφέρον και μέριμνα του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου κινητοποίησε και συντόνισε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να επανέλθει το νησί, που αυτή την περίοδο «βουλιάζει» από τουρισμό, όσο το δυνατόν γρηγορότερα στους κανονικούς του ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκε το Πολεμικό Ναυτικό για τη μεταφορά νερού στο νησί με υδροφόρα πλοία αποκαθιστώντας σταδιακά το πρόβλημα της υδροδότησης. Άμεσα κινήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρώντας το Δίκτυο από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και τις υποβρύχιες διασυνδέσεις του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες -καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος- το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έλαβε μέτρα και συντόνισε την άμεση μεταφορά τριών Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών από τον Πειραιά μέσω του Γαλατά Τροιζηνίας στο Μανδράκι της Ύδρας, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κουκουδάκης εισηγήθηκε στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δούρου και εκείνη με τη σειρά της στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος και αποφάσισε την κήρυξη του δήμου Ύδρας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω της έλλειψης ζωτικών αγαθών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, βρισκόμενος από την πρώτη στιγμή στο νησί, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μένει το νησί χωρίς ρεύμα. Γι’ αυτό καταβάλλεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Αν και η Ύδρα τροφοδοτείται από δύο εναλλακτικές πλευρές, δυστυχώς και οι δύο είναι εκτός. Η αποκατάσταση της βλάβης δυσχεραίνεται λόγω του ότι το δίκτυο ηλεκτροδότησης είναι υποθαλάσσιο».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις