Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ειδική Πρωτομαγιάτικη Ζώνη

Ειδική Πρωτομαγιάτικη Ζώνη

Ο εορτασμός μιας ειδικής Πρωτομαγιάς όπως η φετινή ,που μεταφέρεται επισήμως ως κινητή θρησκευτική γιορτή , θα γίνει με πρωτοβουλία των συνδικάτων, σε ένα κλιματολογικό περιβάλλον θέρους , ενώ το Πάσχα είναι σε εκκρεμότητα .Όπως άλλωστε σε εκκρεμότητα είναι καταβολή των μνημονιακών δόσεων και οι προοπτικές στις ζωές των μέσων ανθρώπων .

Οι ειδικές οικονομικές ζώνες που σχεδιάζονται στον ιδιωτικό τομέα για να ελκύσουν επενδύσεις , αλλά και αυτές που προωθούνται στο Δημόσιο με τις απολύσεις και τις ειδικές προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ για να αναταχθεί δήθεν , εκ του προχείρου , ο χρεοκοπημένος δημόσιος τομέας ,είναι κορυφαία ζητήματα που κανονικά θα έπρεπε να δίνουν ξεχωριστό τόνο στην γιορτή σύμβολο των εργατικών διεκδικήσεων .

Όμως ο εορτασμός αντί να είναι πάνδημος θα γίνει και αυτός με δόσεις για να εξυπηρετηθούν μια σειρά από σκοπιμότητες , όπως συνδικαλιστικέ ς, πολιτικές ,εμπορικές θρησκευτικές και ταξιδιωτικές . Οι μετακινήσεις , τα μεζεδοπωλεία με τα νηστήσιμα ,οι παραλίες και αμέσως μετά οι σούβλες και τα τετραήμερα θα δώσουν πάλι αφορμή σε κάποιον όπως ο Ράιχενμπαχ να κάνει λόγο για πιο έντονες εργατικές διαδηλώσεις στη Γερμανία από ότι στην Ελλάδα των σχεδιαζόμενων ισοπεδωτικών δομικών μετασχηματισμών .

Έτσι, μπορεί να προκαλούν οι σχεδιαστές της προσαρμογής μας ως χώρας και λαού σε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα βίαιης ανάκτησης και επανασυσσώρευσης κεφαλαίων . Και να υπαινίσσονται πως είναι πιο κοντά η χριστιανική ανάσταση παρά η κοινωνική επανάσταση .

Όμως δεν υπολογίζουν πως όσο πιο συστηματικά υποχρεώνουν μια κοινωνία στη στέρηση , όχι της πολυτελούς διαβίωσης της οποίας η απώλεια προκαλεί απλώς πανικό , αλλά στη στέρηση των στοιχειωδών όρων εξέλιξης και επιβίωσης , τόσο την απελευθερώνουν και την δυναμώνουν .Γιατί η πραγματική ελευθερία σημαίνει δύναμη .

Και την δοκίμασαν στο παρελθόν όσοι βύθισαν προηγούμενες γενιές σε πραγματικές στερήσεις είτε με κανονικούς πολέμους είτε με νομισματικούς , όπως ο άθλιος των ημερών μας , που τύλιξε ξανά σε μια στοίβα δανειακών συμβάσεων αυτή την υπέροχη απόληξη της Βαλκανικής Χερσονήσου στη Μεσόγειο .

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε