Ελλάδα

“Ντου” και κατάληψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Διεκόπη η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας όταν περίπου 50 δικηγόροι μπήκαν στο χώρο και πραγματοποίησαν κατάληψη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος.

Οι 50 δικηγόροι που έχουν κάνει κατάληψη στον ΔΣΑ ζητούν να μην ασχοληθεί το διοικητικό συμβούλιο με το θέμα του δημοψηφίσματος καθώς οι μνημονιακές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με την αιτιολογία ότι πρόκειται για ζήτημα που οι ίδιοι οι δικηγόροι έχουν καταψηφίσει (σε δημοψήφισμα που πραγματοποίησαν πέρυσι στους συλλόγους τους).

Επιπλέον, οι δικηγόροι που έχουν κάνει την κατάληψη τονίζουν πως δεν μπορεί οι ίδιοι να αποφασίσουν για την αντισυνταγματικότητα ή όχι του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου διότι θα είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι και ενδέχεται να επηρεάσουν την λαϊκή βούληση.

Η κατάληψη βρίσκεται σε εξέλιξη και η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου έχει διακοπεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Αλεξανδρή, απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών επιστολή με την οποία ζητούσε να τους αποσταλεί επικυρωμένο αντίγραφο της πρότασης των Θεσμών, επί της οποίας καλούνται οι Έλληνες πολίτες να τοποθετηθούν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Επειδή, το υπουργείο δεν απάντησε, επρόκειτο να τεθεί το θέμα στο Δ.Σ. στη σημερινή συνεδρίασή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Ρέθυμνο, Σητεία και Λέσβο – Θρήνος για τους τρεις νεκρούς πυροσβέστες
Μέτωπα πολλών χιλιομέτρων και στις τρεις περιοχές με τους ισχυρούς ανέμους να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση - Φόβοι για νέες αναζωπυρώσεις τις επόμενες ώρες
Φωτιά στη Λέσβο
6
Ο καπνός από τις μεγάλες πυρκαγιές και τι δείχνουν οι δορυφορικές παρατηρήσεις – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ο καπνός από τα μέτωπα της δυτικής Τουρκίας πηγαίνει προς το ανατολικό Αιγαίο και στη συνέχεια προς τμήματα της Κρήτης - Ο καπνός από το Τσανάκκαλε, αναμένεται να μεταφερθεί προς την Εύβοια και την Αττική
ΦΩΤΟ EUROKINISSI