Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Ειδομένη: Η δημοσιογράφος που μεταμφιέστηκε και ο ανταποκριτής της Bild που προσήχθη

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Από τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν τους δημοσιογράφους, Έλληνες και ξένους, ήταν δεδομένο πως όχι μόνο θα λειτουργούσε το… δημοσιογραφικό “δαιμόνιο” αλλά και πως θα δημιουργούνταν “ευτράπελα”. Και έγιναν πολλά, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανεβάζουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές στα social media.

Αρχικά, κυκλοφόρησε η φωτογραφία της Sophia Maier, μιας free lancer δημοσιογράφου – φωτογράφου, η οποία ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter μια φωτογραφία στην οποία φορά ένα κόκκινο φόρεμα και μαντήλα στο κεφάλι. Είχε μεταμφιεστεί σε μετανάστρια για να μην τη διώξουν από τον καταυλισμό.

«Ελευθερία του τύπου στην Ειδομένη. Αυτή είναι η αμφίεσή μου για να μην με πετάξει έξω η ελληνική αστυνομία» ήταν το μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία, η οποία όμως λίγο μετά “κατέβηκε” από το twitter της Maier. Έμειναν μόνο οι φωτογραφίες από τον σταθμό και τον καταυλισμό.

Στη συνέχεια, ο Julian Reichelt της Bild tweetαρε πως ο Paul Ronzheimer ρεπόρτερ της Bild Zeitung προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Paul Ronzheimer ανέβασε στον δικό του λογαριασμό όλα όσα έγιναν. Όπως έγραψε, αστυνομικός του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο τμήμα αλλά όταν τον έβαλαν στο περιπολικό, μάλωσε (ο αστυνομικός) με συνάδελφό του, ο οποίος είπε στον Γερμανό δημοσιογράφο: «Αυτός (σ.σ. ο πρώτος αστυνομικός) θέλει να σε πάει στο τμήμα. Αλλά έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε».

Ανέβασε δε ένα post στη σελίδα του στο Facebook, όπου περνά… γενεές δεκατέσσερις τις ελληνικές αρχές για τη συμπεριφορά τους έναντι των δημοσιογράφων κατά την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης. «Είναι ντροπή για μια ευρωπαϊκή χώρα να αποκλείει τους δημοσιογράφους από την εκκένωση της Ειδομένης. Η Ειδομένη δεν είναι απλά ένας καταυλισμός αλλά το σύμβολο της αποτυχίας. Μας ξύπνησαν από τις 03:00 τα ξημερώματα και η αστυνομία μας συνόδευσε εκτός καταυλισμού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε