Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ειδομένη: Μήνυση κατοίκων στον Νίκο Τόσκα! «Μας κάνατε “ξέφραγο αμπέλι”»

Ειδομένη: Μήνυση κατοίκων στον Νίκο Τόσκα! «Μας κάνατε “ξέφραγο αμπέλι”»

Μηνυτήρια αναφορά κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Τόσκα κατέθεσαν στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης έξι κάτοικοι της Ειδομένης, μεταξύ αυτών και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξανθούλα Σουπλή, για την κατάσταση που επικρατεί στον άτυπο προσφυγικό καταυλισμό.

Στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς καταγγέλλεται -μεταξύ άλλων- η «πλήρης απουσία κρατικού ελέγχου από καταυλισμούς καίριας σημασίας, όπως ο καταυλισμός της Ειδομένης, με ευθύνη κυρίως του ως άνω μηνυόμενου, ο οποίος δεν λαμβάνει τις αναγκαίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει και έχει επιτρέψει να γίνει η περιοχή ένα “ξέφραγο αμπέλι” που ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν».

Περαιτέρω σημειώνεται ότι «στον οικισμό μας καθημερινά προκαλούνται φθορές και βανδαλισμοί στα σπίτια του χωριού αλλά και στις δημόσιες υποδομές αφού οι μετανάστες και οι πρόσφυγες χωρίς κανέναν έλεγχο εισέρχονται στα σπίτια μας και τα καταστρέφουν». Επισημαίνεται δε ο κίνδυνος «που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες ως προς την υγεία τους ή ακόμη και τη ζωή τους, ελλείψει οποιασδήποτε βοήθειας από αρμόδια κρατικά όργανα».

Υπό τις παραπάνω συνθήκες -αναφέρεται- τελούνται μία σειρά από ποινικά αδικήματα, όπως αυτά της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, της κοινώς επικίνδυνης βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της παραβίασης μέτρων για την παράλειψη ασθενειών κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε